Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανεκμετάλλευτο το γεωθερμικό πεδίο Νέστου

Τίποτα δεν έχει γίνει για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου του κάμπου του Νέστου, επισημαίνουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Γεωργίας.

Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με τις γεωθερμικές έρευνες του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών, προέκυψε μια περιοχή έντονου γεωθερμικού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τη ζώνη (έκτασης 30 - 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων), ανάμεσα στα χωριά Ποντολίβαδο, Πετροπηγή, Ερατεινό και το Δήμο Χρυσούπολης. "Τα γεωθερμικά ρευστά, λέχθηκε από τότε σε πανηγυρικούς μάλιστα τόνους, θα χρησιμοποιούνταν σε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και ξηραντηρίων, στην ιχθυοκαλλιέργεια ακόμη και για τη θέρμανση της βιομηχανικής ζώνης, που χωροθετήθηκε από παλιότερα, συμπτωματικά, στην ίδια περιοχή", αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Σημειώνουν ακόμη, πως από τον αρχικό εντοπισμό και μέχρι σήμερα, παρότι επιστρατεύτηκε κάποια στιγμή και η ΕΟΚ - σχετική χρηματοδότηση της οποίας είχε υποτίθεται εξασφαλιστεί - τίποτε απολύτως δεν έχει γίνει σε επίπεδο εκμετάλλευσης.

Στη συνέχεια οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου και Γεωργίας Στ. Τζουμάκα, τα εξής:

  • Ποιες δαπάνες και ενέργειες έγιναν για τη μελέτη και αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του κάμπου του Νέστου;
  • Ποια είναι τα τελικά πορίσματα, αν υπάρχουν, για την ποσότητα, την ποιότητα και το εκμεταλλεύσιμό του;
  • Ποιος φορέας ή υπηρεσία είναι χρεωμένος με την έρευνα και - τυχόν - την εκμετάλλευση; Υπέβαλε προτάσεις και σχέδια και ποια ήταν η απάντηση των υπουργείων;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ