Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Δήμος - εργαλείο του λαϊκού παράγοντα

Ο Χρήστος Μέντζος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει η "Δημοτική Ενότητα"

Με το σύνθημα "για να μη φορολογήσουν και τα όνειρά μας", η Γραμματεία της "Δημοτικής Ενότητας" Αμαρουσίου παρουσίασε, το βράδυ της Δευτέρας, τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει στις επόμενες εκλογές. Στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, ο Μπάμπης Ζιώγας,μέλος της Γραμματείας, παρουσίασε τον Χρ. Μέντζο,τονίζοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Δήμου και έχει παλέψει γι' αυτά. "Ηταν η μόνη φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο που αντιτάχθηκε στις αντιλαϊκές προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, που αντιστάθηκε πραγματικά στα σχέδια για μετατροπή του Αμαρουσίου σε αντίγραφο του Δήμου Αθηναίων", τόνισε ο Μπ. Ζιώγας.

"Ευθαρσώς λοιπόν! Δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές. Υπάρχει μία επιλογή. Αυτή που θέλει το Δήμο εργαλείο του λαϊκού παράγοντα, ενάντια και κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου". Αυτή την επιλογή ανέλυσε ο Χρ. Μέντζος και σ' αυτή την πολιτική απάντησε, στην ομιλία του. Το συμπέρασμα και η παρότρυνση μία: Στηρίξτε τη "Δημοτική Ενότητα", μαζί της διεκδικήστε τα δικαιώματά σας.

Αναφερόμενος στην πολιτική που ασκείται στο Δήμο, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως υπάρχει μια συμφωνία πλειοψηφίας και λεγόμενης μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την "αναγκαιότητα αντιμετώπισης των λαϊκών αντιδράσεων και όχι επίλυσης των προβλημάτων". Αυτή αποτυπώνεται στις παρακάτω απαντήσεις που δίνουν, και μετέφερε στον κόσμο: "Θέλεις παροχές; Πλήρωσε. Χρειάζεσαι κοινωνική φροντίδα; Σου φτάνει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και ο εθελοντισμός. Θέλεις περιβάλλον; Προηγούνται οι στρατηγικοί επενδυτές και αν μπορείς αγόρασέ το. Θέλεις εκπαίδευση; Σου αρκεί να μάθεις ανάγνωση και γραφή".

Το σχέδιο επανεκλογής της σημερινής πλειοψηφίας - συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος - στοχεύει ακριβώς σ' αυτό. Στην αποδοχή της αντίληψης για την αναγκαιότητα της επιτυχίας της λειτουργίας της οικονομίας της αγοράς, με παράλληλη ισοπέδωση της σκέψης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Παράδεισος κερδοσκοπίας

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των "αναπτυξιακών" επιλογών στο Μαρούσι, η διαπίστωση - τόνισε ο Χρ. Μέντζος - είναι μια: "Ολοι όσοι συμφώνησαν στο σχεδιασμό της "ανάπτυξης" της πόλης, έρχονται τώρα να καταγγείλουν το έγκλημα. Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που λέγαμε πριν τέσσερα χρόνια. Στο Μαρούσι επενδύουν πολύ χρήμα οι ισχυροί του πλούτου και της εξουσίας. Απλά ο Τζανίκος έχει αναλάβει εργολαβικά ό,τι πιο αντιλαϊκό να το περπατήσει πιλοτικά στο Μαρούσι".

Σ' αυτή τη λογική - συνέχισε - εντάσσονται και οι παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο, που αν και ξεκίνησαν πολύ νωρίς, για μια σειρά λόγους έμειναν πίσω, κάτι που, αντίθετα, στην Αθήνα περπάτησε πολύ γρήγορα. Αφορά τα παιχνίδια της κερδοσκοπίας στη γη, τις επενδύσεις κάποιων επιχειρηματιών για εύκολο και γρήγορο κέρδος και τέλος το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με τη μείωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο εμπορικός κόσμος αντιμετώπισε αποφασιστικά το πρόβλημα, υιοθετώντας κοινή θέση και στάση απέναντι στον κίνδυνο.

Τι έκανε η "Δημοτική Ενότητα"; "Εμείς - είπε ο Χρ. Μέντζος - πράξαμε το καθήκον μας. Βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί με τους κατοίκους. Απαντήσαμε θετικά, για μια ακόμη φορά, στο ερώτημα: Οταν είμαστε μαζί, όταν σωστά και έγκαιρα έχουμε εντοπίσει τις αιτίες του προβλήματος, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!" Και σημείωσε με έμφαση: Ο Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να είναι σε ετοιμότητα. Τώρα ετοιμάζεται η πόλη που θα δεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάποιοι θέλουν να τ' αρπάξουν χοντρά, γι' αυτούς άλλωστε δουλεύει η κυβέρνηση και ο δήμος.Προωθείται μια επικίνδυνη αντίληψη σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους. Να επιβληθεί τέλος περιβάλλοντος, για να μπορεί ο Δήμος να αγοράζει τις απαραίτητες για τους κατοίκους ελεύθερες εκτάσεις.

Ο λαός πληρώνει τους μεγαλοβιομήχανους

"Η ΤΑ καλείται να αναλάβει τις ευθύνες και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις περικοπές δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και αφορούν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή η κεντρική εξουσία της παρακρατεί παράνομα 1,3 περίπου τρισ. δραχμές", τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Χρ. Μέντζος. Και εξήγησε: "Ο Σημίτης θέλει να δώσει στους μεγαλοβιομήχανους κέρδη, για να γίνουν τάχα ανταγωνιστικοί. Ποιος, όμως, θα κλείσει την τρύπα; Πολύ απλό. Ο Τζανίκος στο Μαρούσι, ο Παττακός στο Χαλάνδρι, ο Τασούλας στην Κηφισιά. Ο Σημίτης χαρίζει στο μεγάλο κεφάλαιο όσα αρπάζει ο Τζανίκος από το λαό! Αυτή είναι και η συμμόρφωση της ΤΑ στους στόχους του περίφημου προγράμματος σύγκλισης. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η επιπρόσθετη φορολόγηση του λαού, με τη μορφή της αγοράς, όμως. Δε φορολογούμαστε για να έχουμε παροχές, απλά αναγκαζόμαστε να τις αγοράσουμε", σημείωσε.

Στο Μαρούσι, συνέχισε ο Χρ. Μέντζος, "παίζουν" δύο πολιτικές. Η μια θέλει το δήμο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου, και η δική μας. Θέλετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση; είναι η ερώτηση. Απλά αρνηθείτε να συμμορφωθείτε!

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, ο Χρήστος Λαζαρίδης,νομαρχιακός σύμβουλος, τόνισε ότι ο λαός του Αμαρουσίου αναθέτει στον Χρ. Μέντζο, "ένα δύσκολο έργο, καθώς η ΤΑ περνά την κρισιμότερη φάση από την ίδρυσή της. Κι αυτό γιατί οι κυβερνώντες θέλουν να μετατρέψουν το "λίκνο της δημοκρατίας" σε μηχανισμό εφαρμογής των αντιλαϊκών επιλογών τους. Ο λαός, και με την ψήφο του, πρέπει να δώσει αγωνιστική απάντηση... ".

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Κ. Μπουντούρογλου, πρόεδρος της ΟΓΕ, Γ. Ιατρίδης, δημοτικός σύμβουλος, Μ. Στεφανίδου επικεφαλής της "Διεκδικητικής Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς" και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ