Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Χαράτσι αλλά ... "κοινωνικά δικαιότερο"

"Δικαιότερο" χαράτσι στους δημότες, που θα επιβάλλεται μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς και την κατασκευή γκαράζ στην Αθήνα από ιδιώτες με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, πρότεινε χτες η Μ. Δαμανάκη,παρουσιάζοντας τις προτάσεις του συνδυασμού της για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα.

"Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με ιδιώτες, αναθέτοντας με δημοτικό έλεγχο την κατασκευή και εκμετάλλευση γκαράζ με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης", δήλωσε η Μ. Δαμανάκη, παρουσιάζοντας την πρόταση του συνδυασμού της (την ίδια πρόταση για τα γκαράζ είχε παρουσιάσει πριν μερικές βδομάδες ο Δ. Αβραμόπουλος). Και με αρκετή δόση περηφάνιας συμπλήρωσε ότι "ο Δήμος δε θα χρειαστεί να πληρώσει δραχμή για την κατασκευή των γκαράζ"! Ασχέτως βέβαια από το γεγονός ότι οι δημότες θα αναγκαστούν να πληρώνουν στους εργολάβους υπέρογκα ποσά και για πολλά χρόνια, σύμφωνα με τη λογική της αυτοχρηματοδότησης.

Παράλληλα, πρότεινε ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που το ονόμασε "κοινωνικά δικαιότερο", ώστε να γίνει αποδεκτό από τους πολίτες, που, ωστόσο, θα το πληρώνουν και αυτό... Τόνισε, δηλαδή, ότι με το σύστημα που προτείνει ο συνδυασμός της "θα εφαρμοστεί μια διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική αναλόγως με το χαρακτήρα κάθε περιοχής και τις καθορισμένες ζώνες στάθμευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ