Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Πλημμύρισαν 50.000 στρέμματα

Υπεύθυνη για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων η κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Ζητά να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών και να δοθούν πραγματικές αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

Οι πλημμύρες και η κυβερνητική κοροϊδία "ξαναχτύπησαν" στο Νομό Εβρου, προκαλώντας νέες μεγάλες καταστροφές κυρίως σε αγροτικές καλλιέργειες. Εφτασε μια δυνατή βροχή δύο ωρών για να πλημμυρίσουν προχτές 50.000 στρέμματα στην περιοχή Ερυθροποτάμου,καθώς και στην περιοχή Φερών και να γίνουν επίσης εκτεταμένες καταστροφές στα αντιπλημμυρικά αναχώματα, εγγειοβελτιωτικά έργα και στο οδικό δίκτυο της περιοχής Διδυμοτείχου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ τονίζει: "Μόλις τέσσερις μήνες πριν είχαμε επισημάνει ότι οι πλημμύρες και οι ζημιές στο νομό μας θα επαναληφθούν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης και του νομάρχη για την αντιπλημμυρική προστασία. Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε". Και συνεχίζει η ανακοίνωση: "Για μια ακόμα φορά κυβέρνηση και νομαρχία θα προσπαθήσουν να μεταθέσουν τις κύριες ευθύνες στα καιρικά φαινόμενα και στην "έλλειψη" πιστώσεων. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι η αντιπλημμυρική προστασία του νομού μας είναι ανεπαρκής: Ασυντήρητα κανάλια και προστατευτικά αναχώματα, ελάχιστα και όχι υπερυψωμένα αναχώματα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το νομό για τις προηγούμενες καταστροφές μάς πλημμύρισε με κούφια λόγια και υποσχέσεις, χωρίς κανένα αντίκρισμα".

"Οι αγρότες και γενικότερα οι κάτοικοι του Εβρου - τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση - δε θα ανεχτούν άλλη κοροϊδία. Γνωρίζουν ότι κυβέρνηση και νομαρχία δεν κάνουν τίποτε και ούτε και τώρα είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, γιατί ο προσανατολισμός τους είναι να διαθέτουν μεγάλα ποσά στο μεγάλο κεφάλαιο και αντίθετα να μη δίνουν τα αναγκαία ποσά για να προστατεύσουν το μόχθο των αγροτών και των εργαζομένων και γενικότερα το Νομό Εβρου".

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ ζητά να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών και να δοθούν πραγματικές αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς. Επίσης καλεί όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Εβρου να καταδικάσουν την πολιτική αδιαφορίας και κοροϊδίας κυβέρνησης και νομαρχίας και να συνεχίσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση ριζικών λύσεων για το πρόβλημα των πλημμυρών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτόγονη η αντιπλημμυρική θωράκιση, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων (2022-01-06 00:00:00.0)
Να παρθούν μέτρα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στον Εβρο (2015-02-15 00:00:00.0)
Η βροχόπτωση έγινε για άλλη μια φορά εφιάλτης (2010-02-17 00:00:00.0)
Η χρόνια αδιαφορία «πνίγει» τον Εβρο (2005-02-22 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η αγωνία για τα χειρότερα (2005-02-19 00:00:00.0)
Πλημμύρα αδιαφορίας στον Εβρο (1998-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ