Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΣ ΟΛΜΕ
Προτείνει απεργίες και στις προαγωγικές εξετάσεις

Το Σάββατο 23 του Μάη θα αποφασίσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, με βάση τις αποφάσεις των τοπικών Γενικών Συνελεύσεων

Απεργιακές κινητοποιήσεις και τις μέρες των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης που προτείνει στον κλάδο των καθηγητών το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Το επόμενο Σάββατο, 23 του Μάη, θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ προκειμένου να μεταφέρει τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ. Η εισήγηση στην οποία κατέληξε τελικά χτες η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ περιλαμβάνει το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

  • 24ωρη απεργία την τελευταία βδομάδα του Μάη μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • 48ωρη απεργία 1 και 2 του Ιούνη κατά την έναρξη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων με παναττικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο την πρώτη μέρα της απεργίας και συλλαλητήρια στην επαρχία τη δεύτερη μέρα
  • 48ωρη απεργία στις 11 και 12 του Ιούνη και απεργιακές συγκεντρώσεις
  • Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 12 του Ιούνη και Γενική Συνέλευση προέδρων στις 13 του Ιούνη
  • Απεργιακή κάλυψη των εκπαιδευτικών σε περίπτωση που γίνουν προαγωγικές εξετάσεις τα Σάββατα
  • Μη κατάθεση βαθμολογίας τρίτου τριμήνου
  • Γενικές Συνελεύσεις μετά τις μέρες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Σε ό,τι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε να αποκτήσει ο αγώνας των εκπαιδευτικών προσανατολισμό ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια στο σύνολο τους και υπέρ της διατήρησης της επετηρίδας και να μην περιοριστεί ο αγώνας στο θέμα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, την απάντησή του στην αντιεκπαιδευτική πολιτική θα δώσει ο κλάδος μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, γονείς, μαθητές και φοιτητές στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία που έχει προγραμματιστεί για αύριο, 14 του Μάη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο μεταξύ, νέες προσφυγές κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Χτες κατατέθηκαν οκτώ αιτήσεις που υπογράφονται από 30 αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, καθώς και από τους συλλόγους των αναπληρωτών και ωρομίσθιων των νομών Εβρου, Βοιωτίας και Αχαϊας. Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων του ΑΣΕΠ (2/98) και του υπουργού Εσωτερικών (1-3-98) για την προκήρυξη του "διαγωνισμού και την κατάρτιση πίνακα διοριστέων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης"

Στις αιτήσεις τους οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ισχυρίζονται ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις είναι παράνομες, γιατί δεν καθορίζεται ο αριθμός των προς πλήρωση θέσεων κατά κατηγορίες κλάδους και ειδικότητες και την κατανομή τους κατά νομαρχίες. Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, είναι απαραίτητη η κατανομή των θέσεων προκειμένου οι υποψήφιοι να προσδιορίζουν το νομό που επιθυμούν να διοριστούν, όταν υποβάλουν την αίτησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ