Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Χωρίς γιατρό λόγω συνταξιοδότησης

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν για την ιατρική και φαρμακευτική κάλυψή τους ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Ταμείου Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθήνας, έως ότου διοριστεί νέος γιατρός ελεγκτής. Ο γιατρός που υπήρχε συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο βδομάδες και η θέση του είναι κενή.

Επικοινωνήσαμε χτες με το γραφείο του διευθυντή του Ταμείου κ. Σερπετά, ο οποίος όχι μόνο δε φάνηκε αισιόδοξος για την άμεση κάλυψη της θέσης, αλλά μας είπε ότι "δεν υπάρχει πολιτική βούληση". Μολονότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την πλήρωση της θέσης του γιατρού ελεγκτή, εν τούτοις ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία. Μας ενημέρωσε ότι μέχρι τότε, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα κάνουν εξετάσεις σε δημόσιο νοσοκομείο, για να καταθέσουν αργότερα τα παραπεμπτικά στο Ταμείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Λιθογράφων, Δ. Δρακόπουλος, καταγγέλλει "την τακτική του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της κυβέρνησης, που έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα και αδιαφορεί παντελώς για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που έχουν σχέση με την υγεία των ενδιαφερομένων (υγειονομική περίθαλψη, φάρμακα κλπ). Πρέπει - συνέχισε - να λύσουν αμέσως το πρόβλημα την έλλειψης γιατρού ελεγκτή στο Ταμείο Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθήνας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ