Τετάρτη 13 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΩΝ. ΑΥΔΗΣ
Προέχει η πληροφόρηση του λαού

"Εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στα ΜΜΕ και δε διαθέτουμε αφθονία οικονομικών μέσων. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που μας είναι πρόσφορα και προσιτά", ήταν η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου στις υποκριτικές εκκλήσεις Αβραμόπουλου για αποφυγή "ρύπανσης" της πόλης

"Η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση του λαού προέχουν και έχουμε καθήκον πολιτικό να την υπερασπιστούμε", επισήμανε χτες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής,απαντώντας στις προκλήσεις των κατεχόντων την εύνοια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για καταστολή της πολιτικής αφίσας και των αεροπανό, ενόψει του προεκλογικού αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Δ. Αβραμόπουλου,κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ξεκαθάρισε ότι τα αγαθά ιεραρχούνται και κατά συνέπεια η πληροφόρηση του λαού δεν μπορεί να περνάει σε δεύτερη μοίρα, με τη δικαιολογία ότι οι αφίσες - οι οποίες αποτελούν στοιχείο πολιτικής έκφρασης - ρυπαίνουν την πόλη.

Μόνο εκ του πονηρού εκπορεύονται οι εκκλήσεις περί φροντίδας να μην επιβαρυνθεί η πόλη με "ηχορύπανση", "αφισορύπανση" και γενικά - όπως τις χαρακτήρισε ο Δ. Αβραμόπουλος - "με μεθόδους εκτός εποχής"! Ειδικά, όταν αυτοί που τις απευθύνουν διεξάγουν την εκστρατεία τους από τηλεοράσεως - απ' όπου, δηλαδή, είναι από χέρι κομμένοι εκείνοι, που παλεύουν για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων - και γενικά με μεθόδους προκλητικά δαπανηρές, από αδιαφανείς πηγές, που τους εξασφαλίζουν τα πορτοφόλια των μεγάλων συμφερόντων που εκπροσωπούν.

Πάντως, ο Δ. Μπέης από την πλευρά του, αφού χαρακτήρισε εξυπακουόμενη δέσμευση την αποφυγή της αφίσας και ουσιαστικά συντάχθηκε με τον νυν δήμαρχο για το κυνήγι της, πρότεινε να συγκροτηθεί στο Δήμο Αθηναίων διαπαραταξιακή επιτροπή δεοντολογίας και προεκλογικών δαπανών.

Ετσι, σε ερώτησή μας μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Λ. Αυδής σημείωσε ότι "η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" έχει πολιτικό καθήκον να πληροφορήσει τους δημότες για τις θέσεις και τις προτάσεις της και για την ύπαρξη ενός πολιτικού λόγου αντίθετου προς την κυρίαρχη πολιτική".

"Εμείς - υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος - δεν έχουμε πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δε διαθέτουμε αφθονία οικονομικών μέσων. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα, που μας είναι πρόσφορα και προσιτά. Υπάρχει μια ιεράρχηση αγαθών. Η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του λαού προέχουν".

"Αλλωστε - παρατήρησε ο Λ. Αυδής - η ρύπανση είτε με τη μορφή των εμπορικών διαφημίσεων, είτε με τη μορφή των "εθνωφελών" επιγραφών οργιάζει. Οι απολιτικές εκκλήσεις από όσους έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη διάθεσή τους, νομίζουμε ότι δεν είναι καθόλου πειστικές".

Στο μεταξύ στην αίθουσα Τύπου μεταφέρθηκε για μια ακόμη φορά χθες η αντιπαράθεση για το ποιος από τους Δ. Αβραμόπουλο και Μ. Δαμανάκη είναι καλύτερος, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, προέτρεψε τον νυν δήμαρχο να είναι έτοιμος για δυσάρεστες εκπλήξεις στις δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ