Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
Ανατροπή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και τους χαιρετισμούς στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας

«Καμιά εμπιστοσύνη στο δικομματισμό. Καμιά εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καμιά συμφιλίωση με το ΣΕΒ και το κεφάλαιο. Η προοπτική βρίσκεται στην άλλη πλευρά της όχθης. Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ». Με αυτά τα λόγια ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους - από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης - να καταδικάσουν τη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στη διαρκώς εντεινόμενη αντεργατική επίθεση. Η διέξοδος απαιτεί ανατροπή του σημερινού συσχετισμού σε όλα τα επίπεδα, υπογράμμισε. Η αποδυνάμωση της σοσιαλδημοκρατίας και η ήττα του οπορτουνισμού μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα «είναι όρος για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για να πετύχουμε να δώσουμε διέξοδο και προοπτική στους αγώνες μας. Σ' αυτή τη γραμμή σας καλούμε να στρατευτείτε όλοι. Να δουλέψουμε μαζί για να χτίσουμε ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, που θα αναδείχνει με το περιεχόμενο των διεκδικήσεών του ότι δε βολεύεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, που θα αξιοποιεί την πλούσια πείρα και όλες τις μορφές πάλης».

Ενώ ανέδειξε την ανάγκη αξιοποίησης της μάχης για τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Είναι μια καλή ευκαιρία, είπε, «για να γυρίσουν τα λαϊκά στρώματα την πλάτη στο δικομματισμό. Στη διγλωσσία της ηγεσίας του ΣΥΝ που ψαρεύει ψήφους για να τους δώσει προίκα στη σοσιαλδημοκρατία». Συζητήστε με όλους τους ανθρώπους του μόχθου. Αξιοποιήστε τις εκλογές αυτές «για να εκλεγούν σύμβουλοι, δήμαρχοι και νομάρχες που θα πρωτοστατούν στην οργάνωση των λαϊκών αγώνων».

Ο Θ. Παππάς, εργαζόμενος στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, επισήμανε στο χαιρετισμό του: «Η σημερινή μέρα είναι μέρα μαζικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του ΣΕΒ. Μέρα μαζικής υποστήριξης και ενίσχυσης του ΠΑΜΕ. Μέρα χειραφέτησης για τους εργαζόμενους. Η αντιλαϊκή πολιτική δε διορθώνεται, ανατρέπεται!». Την πολύτιμη πείρα από τη μάχη των εργαζομένων στην «Κόκα Κόλα», ενάντια στις απολύσεις, μετέφερε ο εργαζόμενος στην επιχείρηση Κ. Μίαρης, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι μέσα από την αλληλεγγύη, που εκφράστηκε από το ταξικό κίνημα, πήραν κουράγιο, δυνάμωσαν τη μαχητικότητά τους. Κατάλαβαν ποιοι στάθηκαν δίπλα τους. Καταρρίφθηκαν οι αντιλήψεις της ταξικής συνεργασίας και μάθανε ότι μόνο με την πάλη τους μπορούν να αποτρέψουν τα αντεργατικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ