Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Βροντερό το «παρών» της εργατιάς

Η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες τους εκφράστηκε χτες μέσα από την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και τις μεγάλες και μαχητικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, παρά τη βροχή και το χιόνι. Η μάχη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με την περιφρούρηση της απεργίας σε μια σειρά χώρους δουλιάς.

Στην Κομοτηνή εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τη βιομηχανική ζώνη. Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία σχεδόν σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια, όπως «ΦΑΝΚΟ», «ΣΕΛΜΑΝ», «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ», «ΑΛΦΙΝ», «ΝΤΙΑΞΟΝ», κλπ. Στην Αλεξανδρούπολη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία, την οποία απέκλεισαν συμβολικά προβάλλοντας το αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς και για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού. Μαζική ήταν η συγκέντρωση και στην Ξάνθη, όπου νωρίς το πρωί οι απεργοί απέκλεισαν το συνεταιριστικό εργοστάσιο ΣΕΒΑΘ. Στην Καβάλα τον τόνο έδωσε η μαχητικότητα των μαθητών νυχτερινών σχολείων που πήραν τη θέση τους πλάι στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια, κλπ.

Στην Κατερίνη, πριν την απεργιακή συγκέντρωση, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την Εθνική Τράπεζα, πραγματοποίησαν πορεία μέσα στο κατάστημα του «Μαρινόπουλου» και στη συνέχεια σταμάτησαν τις εργασίες σε μια σειρά γιαπιά.

Μαζικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και στην Κοζάνη με τους οικοδόμους Ελληνες και μετανάστες να πορεύονται πλάι πλάι, στη Νάουσα με τους κλωστοϋφαντουργούς απολυμένους κι εργαζόμενους, τους εποχιακούς να βρίσκονται στην πρωτοπορία, αλλά και σε Δράμα, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Βέροια, Κιλκίς, Φλώρινα, Γρεβενά, Καστοριά, Γιαννιτσά και Θάσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ