Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
Εξωση στους συνταξιούχους

«Εξωση» στους απόμαχους της δουλιάς επιδιώκει να κάνει το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, προσπαθώντας να υπονομεύσει τη συνεπή αγωνιστικά προσανατολισμένη πάλη τους στο πλάι των ταξικών δυνάμεων.

Οι ίδιες δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) που πριν χρόνια συμφώνησαν να αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους το δικαίωμα ψήφου και αντιπροσώπευσης στα συνδικαλιστικά όργανα του εργατικού κινήματος, σήμερα επιχειρούν και τον εξοβελισμό των συνταξιουχικών σωματείων από το φυσικό τους χώρο.

Στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνιστεί το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Γ. Ταχματζίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, που σαν νέος «ιεροεξεταστής» απειλεί με έξωση το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και Περιχώρων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συνταξιούχοι, ο πρόεδρος του ΕΚΒ τους αποδίδει «διασπαστική πρακτική», επειδή δεν τα «δίπλωσαν» και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ μάχονται καθημερινά ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το ρόλο των συμβιβασμένων πλειοψηφιών στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των άλλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας και Περιχώρων σημειώνει πως «οι βετεράνοι του εργατικού κινήματος, οι συνταξιούχοι, ψημένοι στο καμίνι των ταξικών αγώνων, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν σε καμιά επίθεση απ' όπου κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα τους δίπλα στις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, μαζί με το ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τόσο των δικών τους όσο και των παιδιών τους, της αυριανής εργατικής βάρδιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ