Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και μια δυναμική πορεία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Πάτρας, σφραγίστηκε η χτεσινή απεργία στην Αχαΐα. Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε», στη «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ», μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής στους οικοδόμους, τους μεταλλεργάτες.

Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης απ' τα χαράματα. Οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ έκλεισαν τις τράπεζες στο κέντρο της πόλης, πολυκαταστήματα και σχολεία. Σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας, ενώ έξι Σύλλογοι Φοιτητών συμμετείχαν με αποφάσεις των συλλόγων τους.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Γεωργίου χαιρέτισε ο Στάθης Κεραμιδάς, υποψήφιος νομάρχης Αχαΐας με τη στήριξη του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημ. Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μεγάλη διαδήλωση που πέρασε από το βρετανικό Προξενείο και τη Νομαρχία Αχαΐας.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του ΠΑΜΕ στην περιφρούρηση της απεργίας και στο Αίγιο. Εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδηλώνοντας, μεταξύ άλλων, ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες της ΚΑΠ. Οι αγρότες του Αιγίου και της Ωλενίας συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, κάνοντας καθαρό ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στην Καλαμάτα, η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας επικεντρώθηκε στη ΔΕΥΑΚ και στο «Μαρινόπουλο». Δυναμικές και μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν σε Πύργο, Τρίπολη, Αργος, Κόρινθο, Σπάρτη.

Στο Αργοστόλι, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκλεισαν για πρώτη φορά τα λατομεία του Καλαφάτη, ενώ τον παλμό της μαχητικής συγκέντρωσης έδωσαν οι εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν με κάλεσμα του τοπικού συντονιστικού. Στη Ζάκυνθο εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, νεολαία, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ