Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης

Μαζί με τους απεργούς εργατοϋπάλληλους διαδήλωσαν χτες οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι

Motion Team

«Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με Μέτωπο απαντάμε στους ιμπεριαλιστές». Απόφαση και πράξη. Χιλιάδες απεργοί βιομηχανικοί εργάτες και υπάλληλοι, από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι κι αγρότες, φοιτητές και μαθητές περπάτησαν στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και πάλης. Συγκρότησαν τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Και διαμήνυσαν κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που με τον πόλεμο και τις επεμβάσεις, αλλά και με την επίθεση σε κάθε εργασιακό, κοινωνικό, δημοκρατικό δικαίωμα του εργαζόμενου λαού προσπαθεί να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Η μάχη δόθηκε από νωρίς με περιφρούρηση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και σε μεγάλα κατασκευαστικά εργοτάξια (ΑΒΑΚΣ στον Αγιο Παύλο και Πάρκινγκ Ιπποκρατείου). Η απόφαση των εργαζομένων εκφράστηκε και με τη συμμετοχή τους στην απεργία, που σε μια σειρά μεγάλα εργοστάσια ήταν καθολική, ενώ σε υψηλά επίπεδα πάνω από το 60% κυμάνθηκε και στους περισσότερους δημόσιους οργανισμούς, ΟΤΑ και Τράπεζες.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Αγαλμα του Βενιζέλου, ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, διατύπωσε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και κάλεσε σε ανυποχώρητο αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν επίσης η Λίζα Δαρδαβίλα εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ και ο Γιώργος Χατζηλαζάρου από τα εμφιαλωμένα ποτά.

Η πορεία βγαίνει στην Εγνατία

Motion Team

Η πορεία βγαίνει στην Εγνατία
Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης. «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» βροντοφώναξαν έξω από το αμερικάνικο προξενείο και συνέχισαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί στην πρωτοπορία η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, οι μαθητές και οι φοιτητές κάτω από τα πανό των Συντονιστικών τους διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, φωνάζοντας «Ακούστε καλά τι λένε οι μαθητές, έξω από τα σχολεία οι πολυεθνικές», «Φοιτητές, μαθητές ενωμένοι νικητές».

Εκεί, μπροστά στο κυβερνείο, έδωσαν και το σύνθημα κλιμάκωσης του αγώνα στους χώρους δουλιάς και μόρφωσης, παντού και όρισαν την επόμενη αγωνιστική συνάντηση στο Κιλελέρ, πλάι στην αγωνιζόμενη αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ