Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μαζικές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη

Η κεφαλή της πορείας στη Χαλκίδα
Η κεφαλή της πορείας στη Χαλκίδα
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολλοί νέοι και νέες εργαζόμενοι, σπουδαστές και μαθητές, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι έδωσαν το «παρών» στις μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, στις πρωτεύουσες των νομών Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας και σε πόλεις όπως η Θήβα και το Αλιβέρι. Από τα ξημερώματα δόθηκε και η μάχη της περιφρούρησης σε εργοστάσια και γιαπιά.

Στις μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στη Χαλκίδα και το Αλιβέρι, στη Λιβαδειά και τη Θήβα, στη Λαμία και την Αμφισσα, βροντερό στάλθηκε το μήνυμα της αντίστασης και αντεπίθεσης, του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Το ίδιο δυναμικές ήταν και οι πορείες που έγιναν σ' όλες τις πόλεις. Ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και στα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Φθιώτιδας, Λιβαδειάς και Θήβας, που πάλι «φυγομάχησαν» στην Αθήνα, με ελάχιστες δυνάμεις.

Στη Χαλκίδα, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Αργύρης, μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Σε ποσοστά από 80%-100% κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργία σε εργοστάσια των περιοχών Χαλκίδας - Οινοφύτων - Θήβας - Αλιβερίου - Λαμίας (Τσιμέντα Χαλκίδας, ΛΑΡΚΟ Μεταλλεία, ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο, Μηχανική, Ναυπηγεία, Ιντεάλ Στάνταρντ, Ιντερκέμ, Σέλμαν, ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ (4ωρη), ΑΓΕΤ Ηρακλής, Αλιβέρι, ΕΒΟ Κύμης, Εβιέση, Νεξάν 100%). Επίσης, πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες 70%-100%, ενώ στο δημόσιο τομέα από 30%-100%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ