Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΚΡΗΤΗ - ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Με νέες δυνάμεις

Στην Κρήτη, οι περιοδείες και εξορμήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα σε χώρους και κλάδους δουλιάς, οι συζητήσεις με τους εργαζόμενους και η ανάδειξη της ανάγκης για την οργάνωση της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο και τους υποστηρικτές του, απέδωσαν καρπούς.

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έγινε στις 10 το πρωί στα Λιοντάρια. Από νωρίς το πρωί όμως οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από σούπερ μάρκετ, μεγάλα εμπορικά καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, περιφρουρώντας την απεργία. Στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΠΑΜΕ μίλησε ο Γιάννης Μηλιαράς, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στις 10 το πρωί στα Νέα Καταστήματα, έξω από την Αλφα Μπανκ, όπου οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν την απεργία μαζί με τους εργαζόμενους, που τελικά απέργησαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Μπολιδάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστών, καθώς και ο Νάσος Γαλής, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων. Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έγιναν επίσης σε Ρέθυμνο και Λασίθι.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα απ' τις απεργιακές συγκεντρώσεις των νησιωτών. Στη Μυτιλήνη, οι απεργοί κατάφεραν με τη δυναμική τους παρέμβαση να κλείσουν τοπικά καταστήματα της Γιούρομπανκ, της Νόβαμπανκ, του Βασιλόπουλου, του Βερόπουλου, του Ατλάντικ. Μαζικά συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της Λήμνου στην απεργιακή συγκέντρωση που οι ταξικές δυνάμεις οργάνωσαν στη Μύρινα. Στη Χίο αυξημένα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, στα σχολεία, στις τράπεζες κλπ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν κατάληψη στα γραφεία της νομαρχίας, ενώ στην κινητοποίηση που έγινε στην Απλωταριά, ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους οι μαθητές κι οι φοιτητές του νησιού. Ανάλογα θετική εικόνα καταγράφηκε στη Ρόδο. Στη Σάμο, σημαντική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις κατασκευές και τις ΔΕΚΟ. Η απεργιακή διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα, ενώ στον Εύδηλο της Ικαρίας έγινε στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ