Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μήνυμα αντίστασης και κλιμάκωσης

Δυναμικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Στα Γιάννενα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από το πρωί έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης έξω από τη Νομαρχία, όπου ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ) με περίσσιο μένος και ακατάσχετο υβρεολόγιο, επιτέθηκε απροκάλυπτα στους εργαζόμενους και μαζί με τον πρώην αντινομάρχη κ. Κολιό επιχείρησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν την απεργία. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΑ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της πόλης διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Εργαζόμενοι, νεολαία αλλά και οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι οι οποίοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους για 2 ώρες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αντίστοιχα στο Αγρίνιο με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου τα μαγαζιά έκλεισαν για δύο ώρες και οι εργαζόμενοι από το χώρο των οικοδόμων, του ιματισμού, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων μαζί με τους εμπόρους συμπορεύτηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Το πρωί δόθηκε με επιτυχία η μάχη της απεργίας στις τράπεζες EYROBANNK και Κρήτης, στους Ορυζόμυλους και στο δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Κέρκυρας και της Αρτας ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενώ στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός για μια ώρα του σούπερ - μάρκετ «Ατλάντικ» όπου έχουν πραγματοποιηθεί απολύσεις εργαζομένων. Αντίστοιχες μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν σε Λευκάδα και Ηγουμενίτσα καθώς και σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ