Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Μπλόκο στις απολύσεις ναυτεργατών

Εργαζόμενοι του Πειραιά ακινητοποίησαν χτες στο λιμάνι το «ΕΪΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ»

Δεμένο στο λιμάνι κράτησαν χτες το σαπάκι της ΑΝΕΚ εργαζόμενοι του Πειραιά

ΛΕΠΙΔΗΣ

Δεμένο στο λιμάνι κράτησαν χτες το σαπάκι της ΑΝΕΚ εργαζόμενοι του Πειραιά
Την ακινητοποίηση των πλοίων, στα οποία έγιναν τρομοκρατικές απολύσεις ναυτεργατών επειδή συμμετείχαν στην τελευταία μεγάλη πανναυτεργατική απεργία, άρχισαν από χτες οι ταξικές δυνάμεις των Ενώσεων των μηχανικών και των θερμαστολαδάδων. Η αρχή έγινε με το μπλοκάρισμα του οχηματαγωγού «ΕΪΤΖΙΑΝ ΓΚΛΟΡΙ», από το οποίο η ΑΝΕΚ, δηλαδή ο Ι. Βαρδινογιάννης, απέλυσε στη διάρκεια της απεργίας τον α΄ μηχανικό.

Το καράβι ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Κερατσινίου στις 8 χτες το βράδυ. Ομως, η μαζική παρουσία των δυνάμεων των ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η αποφασιστικότητα του πληρώματος, αλλά και η αλληλεγγύη εργαζομένων του Πειραιά που έσπευσαν να συμπαραταχθούν με τους ναυτεργάτες στον καταπέλτη, κράτησαν το πλοίο δεμένο μέχρι αργά το βράδυ.

Η κινητοποίηση αυτή έβγαλε επιπλέον στη φόρα και πολλά αποκαλυπτικά. Ο Βαρδινογιάννης, εκτός από το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβάλει στο πλοίο, έχει κουρελιάσει τη συλλογική σύμβαση εργασίας «τρώγοντας» από τους ναυτεργάτες μέρος του μισθού και επιδόματα, ενώ το ίδιο το 30χρονο καράβι, που μπαινοβγαίνει ανενόχλητο στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή του πληρώματος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Είναι εντελώς υποσυντήρητο, με μπαλώματα στις λαμαρίνες κι αποπλέει, όπως καταγγέλλουν ναυτεργάτες, πάντα υπερφορτωμένο, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο-θάνατο καθώς αυτό το «σαπάκι» μεταφέρει και οχήματα με εύφλεκτα υλικά!

Ετσι, στο αίτημα των ναυτεργατών για την επαναπρόσληψη τώρα του συναδέλφου τους, προστέθηκαν κι αυτά που αφορούν στην εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και στη λήψη μέτρων για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και αξιοπλοΐας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ