Πέμπτη 16 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15.3.
ΑΘΗΝΑ
Ανυπόταχτο ποτάμι εργατιάς και νεολαίας

Χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές πλημμύρισαν χτες το κέντρο της Αθήνας

Μπροστά από την πρεσβεία των μακελάρηδων
Μπροστά από την πρεσβεία των μακελάρηδων
Μαζικά και μαχητικά, με αγωνιστικό πείσμα που αγνόησε τη βροχή και το κρύο, οι απεργοί της Αθήνας, οι άνεργοι, οι απόμαχοι της δουλιάς και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, οι αγωνιστές της ειρήνης βάδισαν χτες στην πορεία που χαράζουν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ: Σε τροχιά σύγκρουσης με τις δύο όψεις του ιμπεριαλισμού, τον πόλεμο και την ταξική εκμετάλλευση. Για τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ενάντια στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, το χτύπημα κάθε δικαιώματος από το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Ενάντια στον προωθούμενο «διάλογο μακράς απάτης» για το Ασφαλιστικό, που στήνεται με τις πλάτες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Διαδήλωσαν απ' το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση, μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία, όπου ήχησε ακόμα μια φορά, ορμητικά, το σύνθημα «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», τρία χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι προσυγκεντρώσεις καταφτάνουν. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετέχουν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Γενική Γραμματέα Αλ. Παπαρήγα, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Παν. Μαντά και Ν. Μπουζάνη. Επίσης αντιπροσωπείες της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο, Σπ. Χαλβατζή, της Αριστερής Πρωτοβουλίας Πολιτών, της ΟΓΕ, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και της ΠΟΕΣΥ.

Η πορεία στη Β. Σοφίας
Η πορεία στη Β. Σοφίας
Το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ, που γύρω στις 12.10 μπαίνει στην κορυφή της πορείας, υπογραμμίζει: «1.300 βασικό μισθό, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική». Ακολουθούν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου «χρωματίζοντας» την απεργιακή κινητοποίηση με τον αγωνιστικό ρυθμό μουσικών τυμπάνων.

Η πάλη για την ειρήνη, συνυφασμένη με την πάλη για την ευημερία και την προκοπή, βρίσκεται στο επίκεντρο των δεκάδων πανό απ' τους κλάδους του Μετάλλου, τις Κατασκευές, το Εμπόριο, τις Τράπεζες, τα Τρόφιμα, την Εκπαίδευση κλπ. Με συνθήματα για «35ωρο-7ωρο-5ήμερο». Για «Πλήρη και σταθερή δουλιά, με δικαιώματα».

Για μια ζωή με ασφάλεια, δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με ειρήνη. Με προσανατολισμό την ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Δυναμική είναι η συμμετοχή των φοιτητών, των μαθητών, των σπουδαστών, αναδεικνύοντας την ανάγκη η νεολαία να στρατευτεί με τις συνεπείς δυνάμεις του κινήματος, ώστε να βάλει εμπόδια στην αναθεώρηση του Αρθρου 16, συνολικά στην αντιεκπαιδευτική επίθεση. «Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε, μαζί με τους γονείς μας μπορούμε να νικήσουμε» τόνιζε το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Πριν τη 1 μ.μ., το μεγαλειώδες αγωνιστικό ποτάμι καταλήγει στην πρεσβεία των ΗΠΑ, με χιλιάδες στόματα να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστές, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ.


Τα μαθητούδια του αγώνα
Τα μαθητούδια του αγώνα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ