Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Σήμα κινδύνου από τους σπουδαστές

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το Κέντρο η αντιναυτεργατική πολιτική

Σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Σπουδαστές του ΚΕΣΕΝ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι πάνω από 1.000 ναυτεργάτες που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), το διδακτικό και υπαλληλικό προσωπικό. Ολοι τους βρίσκονται πάνω από 6 και 7 ώρες τη μέρα σε ένα κτίριο το οποίο, σύμφωνα με την Πολεοδομία Πειραιά, είναι ετοιμόρροπο. Η Πολεοδομία είχε δώσει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας περιθώριο μέχρι τον περασμένο Μάη να ολοκληρώσει όλες εκείνες τις εργασίες για την «άρση της επικινδυνότητας» της οικοδομής. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Χτες, η Συντονιστική Επιτροπή Μηχανικών ΚΕΣΕΝ και η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, παρουσίασαν όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και πού μπορεί να φτάσει η αντιλαϊκή, αντιναυτεργατική πολιτική, πτυχή της οποίας είναι και η ραγδαία υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης. Ξεκαθάρισαν ότι θα απαντήσουν δυναμικά, αγωνιστικά, με τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 27 του Νοέμβρη, στην απεργία στις 10 του Δεκέμβρη και έπεται συνέχεια.

Από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής, Δ. Θωμά, και τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, Σ. Τσιμπόγλου, επισημάνθηκε ότι το ΚΕΣΕΝ πέρα από το κτιριακό πρόβλημα πάσχει παντού. Εργαστήρια με μηχανήματα πεπαλαιωμένης τεχνολογίας, αναχρονιστικός κανονισμός, καθηγητές στην πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι, σε καθεστώς εκβιασμών και ομηρίας από το ΥΕΝ, εκτοπισμός ναυτοδασκάλων, ενώ άθλιες και επικίνδυνες είναι μέχρι και οι συνθήκες υγιεινής του κτιρίου, αφού είναι ακαθάριστο επί μήνες! Οπως ανέφεραν, οι ευθύνες είναι διαχρονικές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όσο πάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Ενώ στόχος είναι να σπρώξουν τη ναυτική εκπαίδευση στα χέρια των ιδιωτών. Κατήγγειλαν με έγγραφα τις «ρεμούλες» στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΚΝΕ), όπου την ίδια ώρα που γίνεται λόγος ακόμα και μέσα στη Βουλή για εκταμίευση μέχρι 30 εκατ. ευρώ από το ΚΝΕ για τη ναυτική εκπαίδευση, στο ΚΕΣΕΝ δε δίνονται χρήματα ούτε για την καθαριότητα.

Πιο αναλυτικά για την κατάσταση του διδακτικού προσωπικού αναφέρθηκε ο Ηλ. Μεσέρδης, μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΔΝΕ), και ο καθηγητής του Κέντρου Θ. Ποτήρης. Ο πρώτος, αναφερόμενος ειδικά στους ωρομίσθιους, είπε ότι τους πληρώνουν με το εξευτελιστικό ποσό των 13 ευρώ την ώρα. Στη συνέντευξη, εκ μέρους του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και χαιρέτισε η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ