Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Ευκαιρία για αποπροσανατολισμό βρήκαν στην απαράδεκτη επίθεση

Σήμερα απολογούνται οι τρεις απ' τους τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη. Ο τέταρτος, ένας 17χρονος, έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων και έχει αφεθεί ελεύθερος. Θυμίζουμε ότι επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών, τόσο για τους φυσικούς όσο και για τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Στον απόηχο πάντως της επίθεσης, η δικομματική αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση καλά κρατεί, καθώς κυβέρνηση και ΝΔ έσπευσαν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για να τονίσουν τις κάλπικες «διαχωριστικές γραμμές» τους, ενώ συνολικά τα αστικά επιτελεία αξιοποιούν την απαράδεκτη φασιστική επίθεση για να θολώσουν τα νερά και να αναπαράγουν σάπιες θεωρίες περί «άκρων».

Απαράδεκτο γεγονός που όμως αξιοποιείται για στημένο δικομματικό καβγά

Για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης και το πώς αυτή αξιοποιείται, μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας:

«Κοιτάξτε, εμείς παρατηρήσατε νομίζω ότι μείναμε σ' αυτήν καθαυτή την καταδίκη, τελεία. Γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Εχουμε ένα απαράδεκτο γεγονός, μια απροκάλυπτη επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, την καταγγείλαμε, αυτήν τη θέση την πήραμε και στα ΔΣ της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας και βάλαμε τελεία. Και ξέρετε γιατί επιμένω στην τελεία; Ούτε μπορούμε να συνοδεύουμε την καταδίκη με τις θέσεις α ή β που έχει ο δήμαρχος, κι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, ούτε μπορούμε να αξιοποιούμε μια ανακοίνωση καταδίκης, καταγγελίας αυτού του απαράδεκτου γεγονότος για να βάζουμε απ' την πόρτα τις απόψεις μας για τη δημοκρατία, για τα άκρα και πάει λέγοντας, ούτε πολύ περισσότερο να αξιοποιείται αυτό το γεγονός για ένα στημένο δικομματικό ματσάκι, το οποίο το είδαμε απ' την πλευρά και της ανακοίνωσης της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Και λέω στημένο δικομματικό ματσάκι, για να μη μιλήσουμε τώρα για τους μνημονιακούς που χουν ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο μαζί, μην πάμε εκεί την κουβέντα, αλλά το να λέει ο πρωθυπουργός ότι επωάζεται το αυγό του φιδιού, όταν πριν από κάποιους μήνες έβγαζαν φωτογραφία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κ. Καμμένο με τον αρχιναζίστα Κασιδιάρη στο Καστελόριζο και όταν πριν από ένα μήνα ακροδεξιός παράγοντας στο Πεντάγωνο ενημερωνόταν απ' τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ για το τι συμβαίνει με την άμυνα της χώρας, αυτά είναι αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Το λέω αυτό, λοιπόν, δεν μπορούμε να πιάσουμε με αφορμή το χτύπημα στο πρόσωπο του Γ. Μπουτάρη το απαράδεκτο, τις συλλήψεις που έγιναν με καθυστέρηση και που πρέπει να αντιμετωπιστούν με ταχύτητα και όχι με τρία χρόνια που δικάζουμε τους νεοναζιστές για εγκληματικές ενέργειες και ακόμα δεν έχουμε δει φως, και φυσικά να πάμε μετά την κουβέντα στην πολιτική συζήτηση, να συζητήσουμε για την ΠΓΔΜ, να συζητήσουμε για το μεταμνημόνιο που έρχεται μετά το μνημόνιο που τελειώνει, να συζητήσουμε άλλα πράγματα. Η καταδίκη τελειώνει με την καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. Αυτή είναι η δική μας θέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ