Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πρόγραμμα δράσης από Ομοσπονδίες, Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα

Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του δεκαήμερου δράσης που αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, κατέληξαν Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα του νομού Ηρακλείου, σε σύσκεψη που οργάνωσαν την περασμένη Κυριακή στα Πεζά. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις:

  • Παρεμβάσεις στις επόμενες συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αρχανών - Αστερουσίων, Μινώα - Πεδιάδας και Φαιστού, από τους αντίστοιχους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών, για το ζήτημα των κατασχέσεων - πλειστηριασμών για χρέη σε δήμους.
  • Παρέμβαση στη ΔΕΥΑΗ, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ηρακλείου, για το πρόβλημα της άρδευσης.
  • Παρέμβαση στην επιχείρηση «Ενωση Πεζών», από τον Αγροτικό Σύλλογο Καζαντζάκη, ενάντια στη μετακύλιση σε μικροπαραγωγούς του χρέους της, ύψους 4 εκατ. ευρώ, που είχε δοθεί από την ΑΤΕ πριν από 30 χρόνια.
  • Παρέμβαση στο ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, για συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης των Αγροτικών Συλλόγων, με αιχμή το ζήτημα των κατασχέσεων - πλειστηριασμών για χρέη σε τράπεζες - Δημόσιο.
  • Παρέμβαση στην Περιφέρεια Κρήτης στις 13 Ιούνη, σε συντονισμό με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και άλλων Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών από όλη την Κρήτη, για τα ζητήματα της δακοκτονίας, της άρδευσης, των κατασχέσεων - πλειστηριασμών για χρέη σε τράπεζες - Δημόσιο.
  • Κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών στις 30 Ιούνη, ως κορύφωση του δεκαήμερου δράσης.

Σε ανάλογη σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων παραγωγών του νομού και ιδιαίτερα η μεγάλη πτώση των τιμών στα κτηνοτροφικά προϊόντα και το λάδι. Αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθούν περιοδείες και ενημερωτικές συσκέψεις σε χωριά για την κατάληξη συγκεκριμένου προγράμματος αγωνιστικών παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ