Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ
ΠΑΤΡΑ
Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η μάχη δόθηκε από νωρίς, με περιφρουρήσεις από τους απεργούς σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως τα εργοστάσια της «HELLASCAN» και της «FRIGOGLASS» στον κλάδο του Μετάλλου, τα μεγάλα έργα του σιδηροδρόμου και της Ολυμπίας Οδού, το λιμάνι της Πάτρας, όπου κανένας εργαζόμενος δεν μπήκε για δουλειά.

Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο, όπου το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΕΚΠ και τις επόμενες μέρες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Κωνσταντίνος Σπανός, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΕΚΠ, και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΕΚΠ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας.

Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Παναγιώτης Σκέντζος, πρόεδρος της ΟΒΕΣΝΑ, εκ μέρους των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων ο Γιώργος Δάβουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, και ο Ηλίας Σκεπετάρης εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Αναφερόμενος στο επικείμενο Συνέδριο του ΕΚΠ, ο Δ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι «θα είναι για πρώτη φορά ένα συνέδριο χωρίς νόθους και ψεύτικους αντιπροσώπους, χωρίς αυτούς που για δεκαετίες έκαναν το χατίρι στους εργοδότες της περιοχής μας και κρατούσαν το ΕΚΠ με ψεύτικους συσχετισμούς». Υπογράμμισε ότι η μάχη που δίνεται όλο το προηγούμενο διάστημα για το Εργατικό Κέντρο «είναι μια μάχη δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας (...) για να είναι το ΕΚΠ το στήριγμα όλων των εργαζομένων». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» το Σάββατο 2/6 στις 5 μ.μ. και την Κυριακή 3/6 στις 9 π.μ. έξω από το ΕΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ