Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ
Δυναμώνουμε καθημερινά τη δική μας συμμαχία

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γ. Ντάλιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας

Ο Γ. Ντάλιος
Ο Γ. Ντάλιος
«Ο δρόμος του αγώνα είναι και για μας μονόδρομος», τόνισε ο Γιώργος Ντάλιος, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ, μεταφέροντας στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό εκ μέρους των Ομοσπονδιών και των σωματείων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ που έδωσαν το δικό τους «παρών».

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που απέναντι στα οξυμένα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων «μας καλεί να κάνουμε υπομονή, μας λέει πως θα έχουμε μερίδιο και εμείς από την ανάπτυξη», ο Γ. Ντάλιος ξεκαθάρισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι καθόλου ρόδινη για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες. Μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Οχι μόνο δεν επανέρχεται το αφορολόγητο για εμάς τους επαγγελματίες, αλλά μειώνεται στις 5,5 χιλιάδες, και για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι "υποδέχονται" την ανάπτυξη με περικοπές που θα ξεπερνούν το 20% για τον πρώην ΟΑΕΕ, ενώ χιλιάδες δεν θα βγουν στη σύνταξη λόγω χρεών στο Ταμείο. Τώρα ετοιμάζονται να μας πάρουν και τα σπίτια, να εκτοξεύσουν τις κατασχέσεις ακόμα και για χρέη 500 ευρώ, όσο μια - δυο εισφορές στον ΕΦΚΑ».

Ο Γ. Ντάλιος κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να μην εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο «Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως κάτω από τον τίτλο αυτό βρίσκεται η «πολιτική εξυπηρέτησης συμφερόντων βιομηχάνων, πολυκαταστημάτων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μονοπωλιακών ομίλων, που προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους δεν λογαριάζουν τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα».

Σχολίασε ακόμα τη «συμμαχία» στην οποία συμμετέχουν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, καθώς και τα αιτήματα που προβάλλουν, όπως τη διεύρυνση της χρηματοδότησης μέσω «αναπτυξιακών νόμων», «αναπτυξιακής τράπεζας» και χρηματοδοτικών προγραμμάτων τα οποία «δεν έχουν σχέση με την πλειοψηφία των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών», αλλά εξυπηρετούν μια σειρά μεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, με δυνατότητα διάθεσης κεφαλαίων και με μερίδιο δίπλα στα μονοπώλια.

«Στον αντίποδα», τόνισε, «εμείς οι μικροί επαγγελματίες χτίζουμε και δυναμώνουμε καθημερινά την δική μας συμμαχία, τη συμμαχία ανάμεσα στον εργάτη, τον μικροεπαγγελματία, τον συνταξιούχο, τον φτωχό αγρότη, όλους αυτούς που χτυπιούνται από την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, τη συμμαχία όλων αυτών που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της πολιτικής αυτής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ