Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σημαντικές αυξήσεις ακόμη και ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα προβλέπουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Βρετανία, σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει το Μάρτη του 2019 από την ΕΕ δίχως συμφωνία που να ρυθμίζει τις διμερείς σχέσεις Λονδίνου - Βρυξελλών. Νωρίτερα, Βρετανοί αξιωματούχοι έβαλαν εμμέσως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το ενδεχόμενο να δοθεί διπλή «υπηκοότητα ΕΕ και Βρετανίας» στους κατοίκους της Βόρειας Ιρλανδίας, ώστε να αποφευχθούν οι μελλοντικοί αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα με την Ιρλανδία. Ωστόσο, ο Ιρλανδός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σάιμον Κοβένεϊ κάλεσε τη Βρετανία να δώσει «γραπτές προτάσεις» για τα σύνορα Ιρλανδίας - Β. Ιρλανδίας μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 τρέχοντος μηνός.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η γαλλική τράπεζα «Σοσιετέ Ζενεράλ» προτίμησε να προχωρήσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με λιβυκό κρατικό επενδυτικό ταμείο και να του καταβάλει 250 εκατ. ευρώ για να μην δικαστεί στη Γαλλία μεταξύ άλλων και για «διαφθορά ξένου κρατικού παράγοντα».

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής συναντήθηκαν χτες οι υπουργοί Εξωτερικών Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής, στο πλαίσιο προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής ηγετών των χωρών της ομάδας BRICS τον επόμενο μήνα στη Ν. Αφρική. Οι χώρες της ομάδας BRICS αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 30% του διεθνούς ΑΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ