Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται για την αποψίλωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ), με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ΜΕΘ του Ρίου, η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Η αποδυνάμωση της ΜΕΘ του ΓΝΝΑ με αφαίρεση εξοπλισμού μπορεί να λύσει μόνο προσωρινά το πρόβλημα της ΜΕΘ του Ρίου, θα δημιουργήσει όμως επιπλέον προβλήματα που δεν θα μπορούν να λυθούν με μεσοβέζικες λύσεις. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Αργοστολίου επιχειρηματολογούν πως δεν υπάρχει ανάγκη για λειτουργία ΜΕΘ στο νομό μας, επειδή δήθεν καλύπτει λίγα περιστατικά σε σχέση με το κόστος που θα έχει η λειτουργία της! Ετσι, αφήνουν εδώ και καιρό να απαξιώνεται ο σύγχρονος και πανάκριβος εξοπλισμός της δωρεάς Βεργωτή, αφού δεν φροντίζουν να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η μονάδα, ώστε οι ενέργειες για σταδιακή μεταφορά όλου του εξοπλισμού στο Ρίο να πέσουν σαν "ώριμο φρούτο" και "ανάγκη". Ανοίγει δρόμος και για μετακινήσεις προσωπικού προς το Ρίο ή αλλού. Το ΠΓΝΠ του Ρίου καλύπτει περιστατικά ολόκληρης της Υγειονομικής Περιφέρειας (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ηπειρος και νησιά Ιονίου), λόγω της έλλειψης κλινών, της υπολειτουργίας και της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και των ΜΕΘ. Αν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως της Κεφαλονιάς, είχαν σε λειτουργία ΜΕΘ και γενικότερα αν λειτουργούσαν καλύπτοντας τις ανάγκες, τότε δεν θα υπήρχε ο κορεσμός στη ΜΕΘ του Ρίου. Μετά τα χτυπήματα στο "Μαντζαβινάτειο" Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας κ.α., το ίδιο το ΓΝΝΑ τείνει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας».

Οπως καταγγέλλει η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, στο έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει πλάτη και η ΝΔ: «Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του δημάρχου Κεφαλονιάς, παρά τις αρχικές αντιδράσεις του, για δήθεν προσωρινή παροχή κάποιων κλινών. Μοιράζονται την ίδια στρατηγική, τον ίδιο "ρεαλισμό" με την κυβέρνηση».

«Μόνο ο ίδιος ο λαός του νομού, με την αποφασιστική, οργανωμένη και δυναμική παρουσία του, μπορεί να δώσει λύση», τονίζει η Οργάνωση του Κόμματος. «Η πολιτική που εφαρμόζει για την Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), είναι αυτή που έχει οδηγήσει το σύνολο των νοσοκομείων σε αδυναμία λειτουργίας και παράδοσή τους στα χέρια των επιχειρηματιών. Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού "κόστος", την ώρα που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της Υγείας. "Ανάπτυξη" στο χώρο της Υγείας σημαίνει κέρδη για τους επιχειρηματίες, φθηνούς εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, και ανεπαρκείς παροχές Υγείας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμπάνα κινδύνου από την υποβάθμιση της λειτουργίας του (2022-08-05 00:00:00.0)
Κατέρρευσε η μοναδική αναισθησιολόγος και η ΜΕΘ παραμένει κλειστή (2021-09-10 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και των εργαζομένων (2020-03-17 00:00:00.0)
Οχι στη συγχώνευση των νοσοκομείων (2013-01-09 00:00:00.0)
Τα ταξίματα του Αβραμόπουλου (2008-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ