Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ταξίματα του Αβραμόπουλου

Νέους οργανισμούς και άνοιγμα σε σύντομο χρονικό διάστημα Μονάδας Εντατικής Θεραπείας υποσχέθηκε χτες απ' την Κεφαλονιά ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά επίσκεψή του στα νοσοκομεία του Αργοστολίου και του Ληξουρίου.

Η φυγή προς τα μπρος που επιχείρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν μπορεί να αποκρύψει την εξαιρετικά τραγική κατάσταση στα δύο νοσοκομεία, αλλά και στα Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης που είχε αποκαλύψει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ απ' τις αρχές του χρόνου (Βλέπε και «Ρ» της 7.2.2008). Το 60% των οργανικών θέσεων είναι κενό. Σκεφτείτε πόσο άδειος θα μείνει ο νέος Οργανισμός, αν συνεχιστούν οι προσλήψεις με τους ρυθμούς που γίνονται τώρα.

Οσον αφορά την υπόσχεση για τη ΜΕΘ ακούγεται λιγάκι σαν ανέκδοτο, όταν 125 - 150 κρεβάτια ΜΕΘ μένουν κλειστά την τελευταία δεκαπενταετία λόγω έλλειψης προσωπικού. Οπως για παράδειγμα στο Αγρίνιο, όπου μια ολόκληρη ΜΕΘ είναι κλειστή εδώ και δέκα χρόνια.

Και ήρθε κι ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε απ' τον Δημήτρη Αβραμόπουλο «ανοιχτή συζήτηση - διαβούλευση με όλους τους φορείς της Κεφαλονιάς», για να συζητήσουν - λέει - την κατάσταση στο νησί, αλλά και τη γενικότερη που επικρατεί στο χώρο της Υγείας».

Τι να συζητήσουν, όταν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και οι δύο για την κατάσταση και στο νησί, αλλά και γενικότερα; Το θέμα είναι να τους αποδώσει ο λαός τη συν-ευθύνη που τους ανήκει για το χάλι στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Χάλι που τη δημιουργούν για να αυγαταίνει η εμπορευματοποίηση και το κεφάλαιο στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ