Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ΠΑΣΟΚικά «θα» για μια «φιλολαϊκή» πολιτική

Πολλά ήταν τα ευτράπελα, που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερωτήσεις αναγνωστών της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» στο χτεσινό φύλλο, σχετικά με την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση.

Ανάμεσα στα πολλά «θα», που είπε ο Γ. Παπανδρέου - στην προσπάθειά του να βάλει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και αυτή που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ (που στην ουσία δεν υπάρχουν) - ήταν και το εξής: «Οσο για το εισόδημα της οικογένειας, δε θα επιβαρύνουμε εκατομμύρια Ελληνες με πρόσθετους φόρους, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση, αλλά θα αναζητήσουμε φορολογικά έσοδα εκεί που υπάρχει πράγματι πλούτος».

Με απλά λόγια, δηλαδή, στο κλασικό ερώτημα «πού θα βρείτε τα χρήματα για να στηρίξετε τα μέτρα της "φιλολαϊκής" πολιτικής που προτείνετε», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με την ίδια ευκολία που απαντούσε ο Κ. Καραμανλής μέχρι το Μάρτη του 2004, όταν η ΝΔ βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του Γ. Παπανδρέου κυβερνούσε.

Και μια λεπτομέρεια: Οταν ο Γ. Παπανδρέου «δεσμεύεται» ότι το ΠΑΣΟΚ - ως κυβέρνηση - «θα αναζητήσει φορολογικά έσοδα εκεί που υπάρχει πλούτος», εννοεί πως θα επιβάλει νέους φόρους και άλλα χαράτσια. Σ' αυτό συνηγορεί εξάλλου και η πρόσφατη ιστορία. Στα 20 σχεδόν χρόνια που το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα, φόρτωνε νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και μη εχόντων για να μειώσει κι άλλο τη συμβολική φορολογία των χρυσοκάνθαρων του πλούτου και των μεγαλοκατεχόντων, στο όνομα της ...«δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών»!.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ