Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Εξω τα αμερικανοΝΑΤΟικά κέντρα από την Κρήτη

Πραγματοποιήθηκαν χτες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις δύο πόλεις του νησιού

Να κλείσει εδώ και τώρα η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας και το ΝΑΤΟικό «Κέντρο εκπαίδευσης κατά της τρομοκρατίας», όπως το αποκαλούν, στη ΝΑΤΟική βάση στο Μαράθι, στα Χανιά, απαίτησαν αντιιμπεριαλιστές και φιλειρηνιστές από Χανιά και Ηράκλειο σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα και στους δύο νομούς μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης.

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες αποφασίστηκαν, με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαινιάσει, μαζί με τους ΝΑΤΟικούς συμμάχους της, τη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Κέντρου σήμερα στα Χανιά. Συγκεκριμένα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Χάνια στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία που ακολούθησε αμέσως μετά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στο Ηράκλειο πικετοφορία στις 7 το απόγευμα στα «Λιοντάρια».

Οι Επιτροπές Ειρήνης, με ανακοινώσεις τους, τόνισαν από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση του κρητικού λαού και την καθολική απαίτησή του για το ξήλωμα και την απομάκρυνση της βάσης της Σούδας.

Η απόφαση αυτή, επί της ουσίας, αποτελεί ένα ακόμα βήμα αύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της βάσης της Σούδας με τη συγκατάθεση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης και αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για το μέλλον όλων των λαών. Το ΝΑΤΟικό κέντρο εκπαίδευσης θα δώσει νέα ώθηση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης της Ευρώπης, θα λειτουργήσει προσθετικά στις πολλαπλές επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

«Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισαν στη Βουλή την ίδρυση και λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου. Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στο κέντρο αυτό θα εκπαιδεύονται άτομα, για να υπηρετούν τα δολοφονικά σχέδια επεμβάσεων και τρομοκράτησης των λαών της περιοχής».

Οι Επιτροπές Ειρήνης κάλεσαν και χτες τον κρητικό λαό να απορρίψει το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για την τρομοκρατία, διότι είναι ανυπόστατο και να στηρίξουν έμπρακτα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Τις φιλειρηνικές δυνάμεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κινητοποιηθούν και να δράσουν για να σταματήσουν οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που χρησιμοποιούν το πρόσχημα «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν, θα κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να αναπτυχθεί και στην Κρήτη ένα φιλειρηνικό κίνημα που θα αγωνίζεται για το σταμάτημα κάθε ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού σε βάρος των λαών της περιοχής και όλου του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ