Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αντεπίθεση

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης έπιασαν δουλειά τα φερέφωνα του συστήματος και, φυσικά, οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, προκειμένου να πείσουν το λαό πως αυτή δεν είναι η εκδήλωση της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης, αναπόφευκτη μοίρα όλων των καπιταλιστικών οικονομιών, αλλά συνέπεια της νεοφιλελεύθερης μορφής διαχείρισής του και της ασυδοσίας των golden boys, των μάνατζερ και ορισμένων κερδοσκόπων. Στο ίδιο μήκος κύματος του αποπροσανατολισμού του λαού, «εκπέμπουν» από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έως τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Ολοι τους με κοινό στόχο τη διάσωση του καπιταλισμού, την απενοχοποίησή του στις λαϊκές συνειδήσεις. Ορισμένοι, δε, απ' αυτούς παριστάνουν και τους έκπληκτους για τις «κρατικές παρεμβάσεις» που εκδηλώνονται, αποκρύπτοντας από το λαό τη γνώση πως πάντα το κράτος της άρχουσας τάξης παρεμβαίνει προς όφελός της, με όποια μορφή κρίνεται κάθε φορά ως ενδεδειγμένη για τη διασφάλιση των συμφερόντων της.

Ο λαός απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ να κλείσει τα αυτιά του στα αποπροσανατολιστικά κηρύγματά τους. Να μην εγκλωβιστεί σε αυταπάτες. Να γνωρίζει πως καμιά πολιτική διαχείρισης του συστήματος δεν μπορεί να αποδώσει οφέλη υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να αρνηθεί ο λαός να πληρώσει τα σπασμένα, να υποστεί νέες θυσίες για τη μακροημέρευση του συστήματος της εκμετάλλευσής του. Δική του ανάγκη δεν είναι η ανάκαμψη των κερδών, αλλά η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός της κοινωνικής παραγωγής, ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος, που προϋποθέτει ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας.

Τώρα που ο ταξικός του αντίπαλος είναι λαβωμένος, δίνεται η χρυσή ευκαιρία στο λαϊκό κίνημα να οξύνει την πάλη του, να μην του δώσει περιθώριο να επανέλθει, να περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας καταρχήν μέτρα για την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας, όπως: Επιδότηση ενοικίου για τους ανέργους, νέους. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας. Διακοπή κάθε κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων από χρέη στεγαστικών δανείων για κύρια κατοικία. Κατάργηση του ανατοκισμού σε όλα τα δάνεια. Εκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του συνόλου των τόκων δανείου για την απόκτηση κύριας κατοικίας. «Πάγωμα» όλων των δανείων που έχουν λάβει ως εργαζόμενοι σημερινοί άνεργοι.

Ακόμα: Πρόγραμμα κρατικής μέριμνας στην υλοποίηση προγραμμάτων λαϊκής στέγης, για τη δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών κατοικιών. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στη βάση των σύγχρονων μεγάλων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Βασικό μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ (80% του βασικού μισθού) για όλο το διάστημα της ανεργίας, υπαλληλική αποζημίωση για όλους. Αύξηση του ατομικού (χωρίς παιδί) αφορολόγητου ορίου στα 15.000 ευρώ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης για τα αγροτικά νοικοκυριά και τη λαϊκή κατανάλωση. Αποκλειστικά δημόσια καθολική ασφάλιση, που βάζει φραγμό σε κάθε μορφή ληστείας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο λαός έχει τη δύναμη, αυτή βρίσκεται στην κοινή πάλη αντεπίθεσης για τις άμεσες λαϊκές ανάγκες, στην απόφαση εγκατάλειψης των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των συνεταίρων τους, στην ενίσχυση του ΚΚΕ, που εγγυάται τη μόνη πραγματική λαϊκή οικονομική και πολιτική διέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ