Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αίτημα για άρση ασυλίας Κυρ. Μητσοτάκη

Αίτημα για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για υπόθεση που αφορά το διάστημα 2001-03 και σχετίζεται με επιδοτήσεις στο πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, φέρεται να εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.

Ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», ήταν την περίοδο 2001-2003 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας IVEN, θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είχε ως αντικείμενο τη διαχείριση ενός κοινοτικού προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο βουλευτής κατηγορείται για απάτη της ΕΕ και παράνομες επιδοτήσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι υπήρχε διαφωνία με τη ΓΓ Ερευνας και Τεχνολογίας, η οποία θεώρησε ότι οι επιχειρήσεις που στήριξε η IVEN δεν ήταν καινοτόμες και γι' αυτό την έθεσε υπό εκκαθάριση, υποχρεώνοντάς τη να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο όλη την επιδότηση που είχε λάβει. Σε δήλωσή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται τις επιλογές της IVEN, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά του γγ Ερευνας και Τεχνολογίας Γ. Τσουκαλά την εποχή που υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο Δ. Σιούφας, καθώς ο Γ. Τσουκαλάς έστειλε την υπόθεση IVEN στον εισαγγελέα.

Η κυβέρνηση, πάντως, απέφυγε χθες να προσφέρει κάλυψη στον βουλευτή, με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραπέμπει στη Βουλή, επικαλούμενος το ότι η υπόθεση είναι «αντικείμενο κοινοβουλευτικής διαδικασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ