Τρίτη 14 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανεπίδεκτοι

Γρηγοριάδης Κώστας

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Κυριακή ο πρόεδρος του ευρωκόμματος της «αριστεράς» Λ. Μπίσκι και ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο δεύτερος θυμήθηκε πως προ μηνών ο πρώτος τού είχε χαρίσει το μνημειώδες έργο του Κ. Μαρξ «Το Κεφάλαιο» και δήλωσε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο χρήσιμο θα ήταν τόσο σύντομα, ότι θα ανατρέχαμε στον Μαρξ για να βρούμε τι συμβαίνει στον κόσμο».

Προφανώς, δεν το διάβασαν ή δεν κατάλαβαν τι διάβασαν. Γιατί, αν είχαν καταλάβει, δε θα αναρωτιόταν ο Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες των λαών, οι ηγέτες ή ο κ. Τρισέ;» και «πώς είναι δυνατόν το κράτος να μπορεί να παρέμβει υπέρ των πλουσίων, αλλά όχι υπέρ των φτωχών;»!

Ούτε η παραβρισκόμενη Ιταλίδα ευρωβουλευτής θα δήλωνε, αν είχε καταλάβει το «Κεφάλαιο», ότι «υπεύθυνοι της κρίσης είναι κυρίως οι καλοπληρωμένοι μάνατζερ» και ότι μετά απ' αυτήν την κρίση η ΕΕ θα «παίξει έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο παγκόσμια υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης» (...) «θα αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης, τρόπο κατανάλωσης και παραγωγής» (...) «θα βοηθήσει στην επίτευξη της ειρήνης»!

Σε ό,τι αφορά στον μαρξισμό, είναι ...ανεπίδεκτοι μαθήσεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ