Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο στο σιδηρόδρομο

Σε στάσεις εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία αύριο προχωρούν οι σιδηροδρομικοί, αντιδρώντας στην πώληση των εταιρειών του σιδηρόδρομου. Οι κινητοποιήσεις εξαγγέλθηκαν με αφορμή τη διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Συγκεκριμένα, σήμερα, θα γίνουν τρίωρες στάσεις εργασίας (5 π.μ. - 8 π.μ., 1 μ.μ. - 4 μ.μ. και 9 μ.μ. - 12 μ.), ενώ αύριο έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία και θα γίνει συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου).

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλεί η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί αποφασιστικά και αταλάντευτα την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, «μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (μετά και την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θέλει να ολοκληρώσει πάση θυσία την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ».

Καταγγέλλει ακόμα ότι ο «αγοραστής», που είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «δεν θέλει να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση σ' αυτήν. Αυτό και μόνο δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν στους εργαζόμενους». Κι αυτό επειδή «ένα ζήτημα που θέτουν οι Ιταλοί (σ.σ. ιδιοκτήτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) είναι το εργασιακό κόστος, ιδιαίτερα για τους παλιούς εργαζομένους (η πλειοψηφία τους έχει πάνω από 30 χρόνια) και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργασιακά τους δικαιώματα μετά τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που έχει την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία και στα σωματεία, προσπαθεί να εξωραΐσει τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και να στηρίξει τις διοικήσεις των σιδηροδρομικών εταιρειών.

Η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα «για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις. Το ΠΑΜΕ σάς καλεί να δώσουμε τη μάχη: Για προσλήψεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Για ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Για Εθνική Γενική ΣΣΕ με όχι κάτω από 751 ευρώ. Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων. Για μείωση στην τιμή των εισιτηρίων. Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμεΑ και των φοιτητών. Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ