Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ
Με χειροδικίες απάντησε ο δήμαρχος Στυλίδας στα δίκαια αιτήματά τους

Καταγγελία σε βάρος του δημάρχου Στυλίδας, Απ. Γκλέτσου, εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φθιώτιδας, Στυλίδας και Πελασγίας, με την οποία τον κατηγορούν ότι όχι μόνο απέρριψε την έγκριση ψηφίσματος υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους από το Δημοτικό Συμβούλιο της Στυλίδας, αλλά επιπλέον επιτέθηκε και «χειροδίκησε» εναντίον του προέδρου του ΑΣ Στυλίδας, Κ. Ζαρκαδούλα.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τρεις Αγροτικοί Σύλλογοι κατέθεσαν ψήφισμα με το οποίο «ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να πάρει θέση υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων τους και να προγραμματιστούν οι λύσεις που μπορούν να δοθούν από το δήμο. Ο δήμαρχος της πόλης Απ. Γκλέτσος (...) όχι μόνο ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει το ψήφισμα (όπως και έγινε από την πλειοψηφία), όχι μόνο εκτόξευε ύβρεις εναντίον των εκπροσώπων μας με την ανοχή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με έναν άνευ προηγουμένου τραμπουκισμό προς τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας, Κώστα Ζαρκαδούλα, που παρουσίασε τα προβλήματα άρδευσης, εκτόξευσε απειλές εναντίον του και τελικά χειροδίκησε σε βάρος του».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο δήμαρχος και η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο «έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι με το μέρος αυτών που θέλουν να μας πετάξουν από τα χωράφια και τα περιβόλια μας, είναι με το μέρος αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιβάλλουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για όλους τους αγρότες της χώρας».

Τονίζεται επίσης ότι η ικανοποίηση ορισμένων άμεσων αιτημάτων των αγροτών «δεν θα έλυνε το αγροτικό ζήτημα, όμως θα περιόριζε τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και θα περιόριζε το κόστος παραγωγής που αυξάνεται με την εγκατάλειψη και απαξίωση των αγροτικών υποδομών στο δήμο Στυλίδας».

Ειδικότερα, οι σύλλογοι αναφέρονται στην επισκευή των αγροτικών δρόμων ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, στην τοποθέτηση σημείων υδροληψίας στα χωριά του δήμου, στη διάνοιξη γεωτρήσεων ώστε να αρδεύονται όλα τα περιβόλια, αλλά και στην εκδήλωση συμπαράστασης από τον δήμο στο δίκαιο αίτημα για κατάργηση του «χαρατσιού» που επιβάλλεται στους αγρότες για τη δακοκτονία, η οποία μάλιστα, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «δεν εκτελείται ή εκτελείται πλημμελώς με ευθύνη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι καταλήγουν υπογραμμίζοντας ότι «απάντηση» στους τραμπουκισμούς και τη στάση του δημάρχου είναι η κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ