Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Κινητοποίηση στο νοσοκομείο αύριο Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Αγρινίου, για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται εργαζόμενοι και ασθενείς, οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, αύριο, Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 11 το πρωί.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας πιστά τη στρατηγική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, έχει στόχο την παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Μετατρέπει το ΕΣΥ σε αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες Υγείας που θα πουλάνε και θα αγοράζουν υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς - πελάτες, σε ασφαλιστικές εταιρείες, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δημιουργεί νέα πεδία κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα της "δίκαιης ανάπτυξης" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, για δημόσια δωρεάν Υγεία, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Κράτος - κυβέρνηση - ΕΕ θέλουν φτηνούς εργαζόμενους, φτηνούς ασθενείς, σύστημα Υγείας που να μην κοστίζει για το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Πρόληψη - Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετατρέπονται από εργοδοτική και κρατική σε ατομική ευθύνη, με τεράστιους τους κινδύνους που εγκυμονεί η λογική αυτή. Η αύξηση των εργατικών "ατυχημάτων" και ασθενειών αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Να διασφαλιστεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και του ΤΕΠ με προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο για όλο το λαό. Επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Νέος οργανισμός του νοσοκομείου που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός - συμβασιούχος. Αμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ