Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα στη ΛΑΡΚΟ

Να γίνει Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της πάλης με βασικό αίτημα την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης ζητά το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ) ΛΑΡΚΟ, απευθυνόμενο στα σωματεία και τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Με αφορμή και τη συνάντηση των σωματείων με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, όπου διαπιστώθηκε ότι η διοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει στο περαιτέρω χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το συνταξιοδοτικό (εφάπαξ), το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ επισημαίνει ότι η διοίκηση με τις πλάτες των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΕΑΚ «εφαρμόζει κατά γράμμα και χωρίς να "ανοίξει μύτη" το "στρατηγικό σχέδιο". Μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ οδηγούν με συγκεκριμένη τακτική τη ΛΑΡΚΟ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Η ΝΔ, με τις δυνάμεις της στο συνδικαλιστικό κίνημα, συμφωνεί σε αυτήν την κατεύθυνση και αποπροσανατολίζει».

Το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ζητά να γίνει Γενική Συνέλευση για επιχειρησιακή ΣΣΕ και καλεί σε πάλη για: Να σταματήσει κάθε ενέργεια από την κυβέρνηση που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ. Να δοθούν τα σπίτια στον οικισμό στους εργαζόμενους και να μη χρησιμοποιείται η περιουσία των εργαζομένων για εξαγορά ψήφων. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να μετατεθούν οι εργαζόμενοι που έχουν σακατευθεί με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ σε ελαφρότερα πόστα εργασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ