Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Ψήφισαν ομόφωνα τον αγωνιστικό διοικητικό απολογισμό του Σωματείου

Σε εκλογές στις 13 και 14 Ιούνη προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Στη μαζική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός απολογισμός του Σωματείου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία και συνολικότερα, το ΣΕΝΕ «έδρασε αποφασιστικά, και με τοπικές κινητοποιήσεις αλλά και με την ενεργό συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του κλάδου των υγειονομικών, αλλά και στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες και κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, κατάφερε με τις πρωτοβουλίες που πήρε να συντονίσει κάποιες φορές την κοινή δράση δεκάδων ακόμη σωματείων νοσοκομείων ή προνοιακών ιδρυμάτων και να αποσπάσει κατακτήσεις, έστω μικρές, όπως η παράταση συμβάσεων».

Μεταξύ άλλων, από την ιδιαίτερα πλούσια δράση του Σωματείου, αναφέρονται: Το μπλοκάρισμα της αντιδραστικής «αξιολόγησης» που έφερε η κυβέρνηση, με συμμετοχή του 97% των εργαζομένων. Η συνεχής διεκδίκηση για τη λειτουργία των εννέα κλειστών χειρουργείων με αποφασιστική ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και χωρίς καμία εκχώρηση λειτουργίας σε ιδιώτες. Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα γραφεία της Διοίκησης, και για τα συνολικά προβλήματα και για τα εξειδικευμένα. Η συγκρότηση δύο σωματειακών επιτροπών (μία ειδικευομένων και μία ελαστικά εργαζομένων), που αποτελεί ένα νέο πιο προωθημένο βήμα οργάνωσης των εργαζομένων.

«Το σωματείο μας έχει μια μεγάλη ιστορία σε ταξικούς αγώνες ενάντια στην εργοδοσία, στην πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Αντιτάχθηκε σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα όλων των κυβερνήσεων, που δεν στόχευαν μόνο στην Υγεία, αλλά και στη σοβαρή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Πήρε επιπλέον πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους - πέρα από τα ζητήματα του χώρου ή του κλάδου (...) Το σωματείο μας είχε και έχει αταλάντευτη θέση για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης», υπογραμμίζεται στον διοικητικό απολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ