Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε χτες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας, διεκδικώντας πολιτικές πραγματικής στήριξης των ανέργων και ουσιαστικά μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με πλήρη και σταθερή δουλειά.

Οπως καταγγέλλει το ΕΚΛ, η κυβέρνηση με τη σωρεία των επιδοτούμενων προγραμμάτων ολιγόμηνης απασχόλησης έχει μετατρέψει τον ΟΑΕΔ «σε οργανισμό στήριξης της εργοδοσίας», προώθησης των ελαστικών σχέσεων εργασίας και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο, στο νομό Λάρισας υπάρχουν 25.000 περίπου εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ωστόσο η πραγματικότητα αντανακλάται μόνο εν μέρει στον αριθμό αυτόν, καθώς αρκετοί άνεργοι που δεν προσδοκούν τίποτα από τον ΟΑΕΔ, δεν επιδιώκουν καν να γραφούν στο μητρώο του, ενώ οι εργαζόμενοι για 3 - 4 μέρες το μήνα, στην Οικοδομή και άλλους κλάδους, δεν καταγράφονται ως άνεργοι αλλά ως εργαζόμενοι.

Το Εργατικό Κέντρο κατέθεσε στην περιφερειακή διευθύντρια αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματά του. Μεταξύ άλλων διεκδικεί: Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους, όσο είναι άνεργοι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Να το δικαιούνται και οι μικροί ΕΒΕ που έκλεισαν και οι απόφοιτοι ΑΕΙ - ΤΕΙ, Λυκείου που δεν βρίσκουν δουλειά. Να πληρωθούν τις αποζημιώσεις απόλυσης και τα δεδουλευμένα τους οι 144 απολυμένοι της πρώην ΕΑΣ Λάρισας και να τους δοθεί άμεσα εφάπαξ βοήθημα 1.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών τους. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κράτος για όλους. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, αερίου και μείωση 50% των τιμολογίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ