Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο δικαστικό σύστημα της Γαλικίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους εργαζόμενους στο δικαστικό σύστημα της Γαλικίας και τον μεγάλο απεργιακό αγώνα τους.

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, «παρά τη σκληρότητα και τη διάρκειά της (πάνω από τρεις μήνες), στην απεργία συμμετείχε η πλειοψηφία, αποδεικνύοντας την αξιοπρέπεια του συλλογικού αγώνα, αντιστεκόμενη στους διάφορους εργοδοτικούς ελιγμούς που στόχο είχαν να σπάσουν την απεργία. Μετά από ενενήντα μέρες, η Διοίκηση κατάφερε να κλείσει τη σύγκρουση με τη συνεργασία των "κίτρινων" συνδικάτων (UGT, CCOO - μέλη της ΣΕΣ) που πρόδωσαν την απόφαση της συνέλευσης και προχώρησαν σε συμφωνία πίσω από τους εργάτες.

Σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης του μεγάλου τους απεργιακού αγώνα, η τοπική κυβέρνηση της Γαλικίας προχωρά στις διώξεις 3 συνδικαλιστών».

«Με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΣΕΣ», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «οι κυβερνήσεις σε όλα τα κράτη της ΕΕ επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, στο ίδιο το δικαίωμα της απεργίας για να διασφαλίσουν τα κέρδη των πολυεθνικών. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, με τις απαγορεύσεις απεργιών και συλλήψεις αγωνιστών συνδικαλιστών. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μέλος της ΠΣΟ, καταγγέλλει τη δίωξη των αγωνιστών συνδικαλιστών και την υπονόμευση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων από τα συνδικάτα - μέλη της ΣΕΣ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενούς της στο δικαστικό σύστημα της Γαλικίας και απαιτούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ