Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ο Τραμπ ξαναχρηματοδοτεί τα «Λευκά Κράνη»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χτες το «ξεπάγωμα» 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Λευκά Κράνη», δήθεν ανθρωπιστική οργάνωση, που αποτελεί εργαλείο το οποίο έστησαν ξένες μυστικές υπηρεσίες της Δύσης και των πετρελαιομοναρχιών του Κόλπου μετά την επέμβαση στη Συρία και στην αντιπαράθεση με τις επιδιώξεις της Ρωσίας και των συμμάχων που επίσης επεμβαίνουν στην περιοχή.

Η ανακοίνωση για την επανέναρξη της χρηματοδότησης έγινε περίπου ένα διήμερο αφότου ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ι. Κονασένκοφ, προειδοποίησε για σχέδια στησίματος νέας προβοκάτσιας με χημικά κατά αμάχων από Αμερικανούς κομάντος και αντικαθεστωτικούς μισθοφόρους του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» στην πετρελαιοφόρο επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.

Νωρίτερα, Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν πως στη διάρκεια συνάντησης με Αμερικανούς ομολόγους τους στη Γερμανία κατέληξαν σε «συμφωνία» σε σχέση με τη στρατηγική πόλη Μάνμπιτζ που διοικείται κυρίως από Κούρδους και την οποία θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της η Αγκυρα. Σε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρεται ότι η συνάντηση έγινε στη Στουτγάρδη στις 12 και 13 Ιούνη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού. Ανακοινώθηκε επίσης πως το σχέδιο απόφασης για το Μάνμπιτζ μένει ακόμη να συζητηθεί ξανά από ανώτερους αξιωματούχους αμφοτέρων των χωρών δίχως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το ίδιο 24ωρο, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, μιλώντας στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Alam» κατηγόρησε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ πως μπλοκάρουν τις προσπάθειες για ομαλοποίηση της κατάστασης στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τέλος, χτες ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Γκιμπράν Μπάσιλ προειδοποίησε πως θα αυξήσει την πίεση στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εάν δεν αλλάξει τακτική και πολιτικές που έως σήμερα αποθαρρύνουν, όπως τόνισε, τους Σύρους πρόσφυγες (περίπου 1 εκατ.) να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ