Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μέρες ... ανασχηματισμού

Το γαϊτανάκι των συναντήσεων, των δηλώσεων και των διαφόρων εκδηλώσεων ...ομοψυχίας και αλτρουισμού από νυν και επίδοξους υπουργούς, με το βλέμμα στραμμένο στον ανασχηματισμό, συνεχίστηκε και χτες. Την ίδια ώρα, τα σενάρια και οι «πληροφορίες» για τις προθέσεις του πρωθυπουργού πολλαπλασιάζονται, με πολλαπλασιαστή τον αριθμό εκείνων, που επιθυμούν είτε την υπουργοποίησή τους είτε τη συμμετοχή τους στο νέο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά τα διαδραματιζόμενα στο προσκήνιο, ο απερχόμενος γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε χτες το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τις δηλώσεις του «η συνεργασία δεν ήταν τόσο θεσμική και τυπική. Ηταν ανθρώπινη και ουσιαστική». Οπως δήλωσε ο Κ. Σκανδαλίδης, με τον πρωθυπουργό «δε μιλήσαμε για τον ανασχηματισμό, δε μιλήσαμε για τις κυβερνητικές θέσεις, δε μιλήσαμε για τίποτε από όλα αυτά».

Ο Κ. Λαλιώτης προανήγγειλε, πάντως, ότι ενόψει ανασχηματισμού «κανένας αμετακίνητος και ουδείς αναντικατάστατος» υπάρχει, ενώ συγχρόνως υποστήριξε ότι στο «6ο συνέδριο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου, με τις δηλώσεις του, φάνηκε ...υπεράνω: «Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Συν τοις άλλοις, όταν υπηρετείς μια παράταξη, την υπηρετείς από οποιαδήποτε θέση. Κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με την υπουργική ιδιότητα». Πάντως, ο ίδιος είναι γνωστό ότι επιθυμεί να παραμείνει στο Παιδείας...

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το χρόνο ανακοίνωσης της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, προσδιορίζεται για τις αρχές της επόμενης βδομάδας. Τη Δευτέρα, επίσης, συνεδριάζει η νέα ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου θα εκλεγεί και το νέο ΕΓ του κόμματος, αλλά και ο νέος γραμματέας, με τον πρωθυπουργό να φέρεται να προβαίνει και εκεί σε «σαρωτικό ανασχηματισμό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ