Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψάχνει για... «αντιπολίτευση»

Τρόπους να ξεφύγει από τα αδιέξοδά της και τη συνειδητή «αυτοπαγίδευσή» της αναζητεί εναγωνίως η ηγεσία της ΝΔ, καθώς διαπιστώνει ότι χάνει διαρκώς «το έδαφος κάτω από τα πόδια της».

Η Ρηγίλλης διακρίνει με πανικό ότι η γραμμή της σύμπλευσης με την κυβερνητική πολιτική και της «εθνικής συνεννόησης σε όλα τα μείζονα θέματα», έχει αρνητικά αποτελέσματα και προσπαθεί να αντιδράσει.

Ο Κ. Καραμανλής μιλώντας χτες στα ανώτερα όργανα του κόμματός του (πολιτικό συμβούλιο, συντονιστές) αισθάνθηκε την ανάγκη να προσδιορίσει την «αντιπολιτευτική» τακτική, λέγοντας ότι «άλλο η υπεύθυνη και σοβαρή στάση της ΝΔ, όσον αφορά τη διεθνή κρίση και άλλο η πίεση και ο έλεγχος για τα εσωτερικά θέματα».

Περισσότερο σαφής ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι το κόμμα του θα είναι συναινετικό στα εθνικά θέματα, αλλά αυτό δε σημαίνει «ευνουχισμός της αντιπολίτευσης που θα είναι μαχητική και σκληρή ξεκινώντας από το Κτηματολόγιο και θα ακολουθήσουν η ΔΕΚΑ και ο προϋπολογισμός».

Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία της ΝΔ θα επικεντρώσει στα διαχειριστικά «σκάνδαλα» της κυβέρνησης για να δείξει ότι είναι «πιο έντιμη» και αποτελεσματική και από αυτή την άποψη τη βολεύει η σκανδαλολογία που πυροδότησε εκ νέου ο Κ. Λαλιώτης.

Στο μεταξύ, χτες έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες θα έχει πολιτικό χαρακτήρα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν ως πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα το μήνυμα προς τους υπόλοιπους δήμους είναι «η ανάδειξη ικανών προσώπων που θα επιλύουν προβλήματα». Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, Τζ. Τζαννετάκης, είπε ότι στο τέλος Φλεβάρη θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υποψηφίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ