Τρίτη 26 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Φυγή τραπεζικών μονοπωλίων από τη Βρετανία βλέπει η Λαγκάρντ

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΔΟΥΒΛΙΝΟ.--

Η Ευρωζώνη πρέπει να είναι «έτοιμη να υποδεχθεί μαζική άφιξη» των μονοπωλίων του χρηματοπιστωτικού κλάδου εξαιτίας του Brexit, προέβλεψε χτες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ένα 48ωρο μετά τη μεγάλη διαδήλωση που διεξήχθη το Σάββατο στους δρόμους του Λονδίνου με κεντρικό αίτημα το «πάγωμα» της διαδικασίας για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ ή τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.

Η Λαγκάρντ, μιλώντας στο Δουβλίνο σε συνέδριο με κεντρικό θέμα το ευρώ, προέβλεψε τη μεταφορά δραστηριοτήτων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου από τη Βρετανία στην Ιρλανδία ή σε άλλες χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ευρώπη. «Εχει κρίσιμη σημασία να πράξουμε ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα, σε όρους κανονιστικών ρυθμίσεων και επιτήρησης, για τη μαζική άφιξη επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού κλάδου που τελικά θα φύγουν από το μέρος στο οποίο βρίσκονται αυτήν τη στιγμή, με προορισμό την ηπειρωτική Ευρώπη και την Ιρλανδία», τόνισε. Εξέφρασε έτσι την «ανησυχία» μέρους των χρηματοπιστωτικών μονοπωλίων πως αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ θα θέσει υπό αμφισβήτηση οποιαδήποτε μεταβατική περίοδο. Επιπλέον, πρόσφατα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας εκτίμησαν πως 10.000 θέσεις εργασίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μπορεί να μεταφερθούν αλλού την πρώτη μέρα του Brexit.

  • Τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει της (προγραμματισμένης για τις 13 Ιούλη) επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία εκτιμάται πως μπορεί να κοστίσουν περίπου 6,6 εκατ. δολάρια, αναφέρουν χτεσινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ