Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Προσδοκίες περαιτέρω συνεργασίας με την Ινδία

Διήμερη επίσκεψη της Νίκι Χέιλι στο Νέο Δελχί

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Οι ΗΠΑ «βλέπουν ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα» για τη σύσφιξη των σχέσεών τους με την Ινδία, σημείωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, που ολοκλήρωσε χτες τη διήμερη επίσκεψή της στο Νέο Δελχί.

Η Χέιλι, που είναι ινδικής καταγωγής, από γονείς Σιχ, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και τον υπουργό Εξωτερικών, επισκέφτηκε λατρευτικούς χώρους και προέτρεψε οι δυο χώρες να γίνουν «παγκόσμιοι ηγέτες» στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Ξεχώρισε τη σημασία στενότερης συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα (οι «Οικονομικοί Τάιμς» της Ινδίας μετέδιδαν χτες ότι η Ουάσιγκτον ιεραρχεί την πώληση της υπερσύγχρονης αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD και στην Ινδία, προκειμένου να «φρενάρει» τις αυξανόμενες πωλήσεις ρωσικών «S-400»), αλλά και το να περιοριστούν οι σχέσεις της Ινδίας με το Ιράν, μειώνοντας και τις αγορές ιρανικού πετρελαίου.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στη «δεξαμενή σκέψης» «Observer Research Foundation», η Χέιλι χαιρέτισε τις πρόσφατες επισημάνσεις του Ινδού πρωθυπουργού ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και της αεροπλοΐας σε όλη την περιοχή του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού. Αναφερόμενη στην Κίνα, είπε ότι πρόκειται για χώρα που έχει σημασία, αλλά χαρακτήρισε την επέκτασή της «πηγή ανησυχίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ