Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ» - «LEROY MERLIN»
Κινητοποιήσεις για την ανάκληση απολύσεων

Στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης με επιστράτευση της αστυνομίας από την εργοδοσία και στις δύο περιπτώσεις

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της «Leroy Merlin» στο αεροδρόμιο
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της «Leroy Merlin» στο αεροδρόμιο
Κινητοποιήσεις ενάντια στις τέσσερις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει την τελευταία βδομάδα η εργοδοσία της εταιρείας «Γεωανάλυση ΑΕ» πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «οι δύο από τις απολύσεις που έγιναν σχετίζονται άμεσα με τη δράση των συναδέλφων, μελών του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, αλλά και με τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη πανελλαδική απεργία στις 30 Μάη».

Την Παρασκευή 29 Ιούνη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και άλλα σωματεία του κλάδου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της μελετητικής εταιρείας, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους και συζήτησαν μαζί τους, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να εμποδίσει με διάφορους τρόπους την επαφή των εργαζομένων με τους συνδικαλιστές.

Χτες το πρωί, μέλη της διοίκησης του Σωματείου, εργαζόμενοι και απολυμένοι βρέθηκαν ξανά έξω από το κτίριο της εταιρείας, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου για τις εξελίξεις, καλώντας τους εργαζόμενους σε Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο πλαίσιο της άσκησης του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος, μέλη της διοίκησης του Σωματείου ζήτησαν και μπήκαν εντός του χώρου δουλειάς, προκειμένου να παραλάβουν το έγγραφο της απόλυσης ενός εκ των τεσσάρων συνολικά απολυμένων, προκειμένου να το επιδώσουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καταγγελία της απόλυσης. Οπως καταγγέλλουν, κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δέχτηκαν την επιθετική συμπεριφορά του εργοδότη, ο οποίος μάλιστα επιστράτευσε και τις δυνάμεις καταστολής, επιχειρώντας να κάμψει τις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις. Συγκεκριμένα, ο εργοδότης κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα ο Νίκος Ζώκας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Δημήτρης Τσιτίνης, και άλλα μέλη του Σωματείου, να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς. Εκεί, ο εργοδότης και ο Ν. Ζώκας υπέβαλαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, έγιναν συλλήψεις και των δύο. Ακολούθως, ορίστηκε τακτική δικάσιμος από την Εισαγγελία και τελικά αφέθησαν και οι δύο ελεύθεροι.

Από την κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της «Γεωανάλυσης»
Από την κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της «Γεωανάλυσης»
«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πρέπει να γίνουν η αφετηρία για όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν σαν μια γροθιά για να σταματήσει τώρα η εταιρεία να μοιάζει με εργασιακό κάτεργο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Στη «Leroy Merlin»

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της «Leroy Merlin» στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου, συνδικάτα και φορείς απαίτησαν το περασμένο Σάββατο την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενης, στην οποία προχώρησε η επιχείρηση την περασμένη βδομάδα.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, μαζί με τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής, οργάνωσαν την κινητοποίηση αντιδρώντας στην απόλυση συναδέλφισσάς τους, εργαζόμενης με σκλήρυνση κατά πλάκας. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, εργαζόμενοι από τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας και Λαυρίου, από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, την Ομάδα Γυναικών Λαυρεωτικής της ΟΓΕ και άλλους φορείς.

Η εργοδοσία παρέμεινε άφαντη, «φρόντισε όμως να φωνάξει μέσα στο κατάστημα τις αστυνομικές δυνάμεις», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. «Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε την παρέμβασή μας και σε άλλα καταστήματα της πολυεθνικής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέχρι η συναδέλφισσά μας να γυρίσει στην εργασία της», τονίζει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ