Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «IKOS DASSIA»
Σωματείο είναι η οργάνωση των εργαζομένων και όχι το «μαγαζάκι» της εργοδοσίας

«Πραγματικό σωματείο είναι αυτό που ίδρυσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ως ανάγκη να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους»: Το μήνυμα αυτό στέλνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Ικοs Dassia» στην Κέρκυρα, στην εργοδοσία και τους υποστηρικτές της. Η εργοδοσία του ομίλου στον οποίο ανήκει η ξενοδοχειακή μονάδα, με μεγαλομέτοχο τον επίτιμο πρόεδρο του ΣΕΤΕ Αν. Ανδρεάδη, έχει βαλθεί με κάθε μέσο να γράψει τους εργαζόμενους στο αντι-σωματείο, το οποίο αποτελεί «παραμάγαζό» της.

Το νεοσύστατο Σωματείο που έφτιαξαν οι εργαζόμενοι, προχώρησε σε αρχαιρεσίες την περασμένη Κυριακή. Μέσα από αυτές αναδείχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο εργαζόμενοι που πρωτοστατούν στους αγώνες για τα συμφέροντα των συναδέλφων τους, μέσα και από τις γραμμές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.

Ενοχλημένη από την προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων, η εργοδοσία οργανώνει από χτες «εκλογές - παρωδία» στο εργοδοτικό σωματείο που ίδρυσαν στελέχη της, μετά τη σύσταση του Σωματείου Εργαζομένων. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, οι εκλογές γίνονται με «υποψηφίους» προϊσταμένους και διευθυντές της επιχείρησης, ενώ «προσκεκλημένοι του εργοδότη στο ξενοδοχείο και υποστηρικτές αυτών των εκλογών» είναι δύο μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, τέσσερα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), καθώς και οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο στο οποίο συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας αντιμετώπισαν πριν έναν περίπου μήνα την προκλητική παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης: Στελέχη της εταιρείας αρχικά ξεκίνησαν να τους ακολουθούν, σκίζοντας τις ανακοινώσεις που διακινούσαν, ενώ έφτασαν στο σημείο να τους κρατήσουν παράνομα κλεισμένους στο χώρο του εστιατορίου του προσωπικού.

«Ο,τι αποτέλεσμα κι αν έχουν οι εκβιασμοί και οι απειλές τους, η αλήθεια μία είναι και θα φανεί περίτρανα πολύ σύντομα: Το μόνο πραγματικό σωματείο στο "Ikos Dassia" είναι αυτό που ίδρυσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ως ανάγκη να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους», τονίζει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη του και να δώσουν το «παρών» στις δραστηριότητές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ