Τρίτη 3 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για 18η χρονιά το διήμερο αντάμωμα εργατών απ' όλο τον κόσμο

Με πλήθος κόσμου και μετανάστες από κάθε γωνιά του κόσμου, κορυφώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εκδηλώσεις του Πολιτικού - Πολιτιστικού Διημέρου για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, που διοργανώθηκε για 18η χρονιά, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, από την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις του Σαββάτου ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Διήμερο, φέτος που γιορτάζονται τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, είχε σύνθημα: «100 χρόνια παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. Συνεχίζουμε αταλάντευτα με στόχο τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Ταμπλό με φωτογραφίες από τα προηγούμενα 17 Διήμερα Ελλήνων και μεταναστών στο ΦΙΞ, καθώς και ταμπλό με τις θέσεις του Κόμματος για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, υποδέχονταν τον κόσμο που έμπαινε από την κύρια είσοδο του πάρκου, ενώ στο περίπτερο της ΚΟ Αττικής ήταν διαθέσιμα η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος και άλλα ντοκουμέντα, μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες, για να μελετηθούν από μετανάστες και πρόσφυγες.

Από νωρίς λειτουργούσε παιδότοπος που απασχολούσε τα πιτσιρίκια Ελλήνων και μεταναστών, με χαρούμενες κατασκευές, ενώ πολύχρωμα ήταν τα περίπτερα των συλλόγων και κοινοτήτων μεταναστών που στήθηκαν στο χώρο από τις εξής χώρες: Αφγανιστάν, Αιθιοπία, Γεωργία, Μαγαδασκάρη, Κένυα, Φιλιππίνες, Κονγκό, Νιγηρία, Σρι Λάνκα, Μαρόκο, Καμερούν, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Τανζανία, Σουδάν, Παλαιστίνη, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ρωσία.

Στον παιδότοπο
Στον παιδότοπο
Παρουσία στον χώρο είχε και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, εκπρόσωποι του οποίου μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια μεταφρασμένα σε εφτά γλώσσες, για το Σχολείο για Μετανάστες που λειτουργεί εκεί (νέα τμήματα θα αρχίσουν από τις 22 Σεπτέμβρη - πληροφορίες στο τηλ. 6974 413241).

Το κλίμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου «ζέσταναν» από νωρίς οι χοροί μικρών κοριτσιών από χορευτικό συγκρότημα από το Μπαγκλαντές. Μετά την ομιλία ακούστηκαν τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα Βουλγαρίας «Ροντίνα» και η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή, με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για το πρόβλημα της μόρφωσης των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τα Βαλκάνια, τη Γεωργία και τη Ρωσία, καθώς και με λαϊκό γλέντι.






Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ