Τετάρτη 4 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Παρέμβαση στην ΠΝΟ για την προκήρυξη απεργίας

Το αίτημά τους για οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης με αιχμή τη διεκδίκηση της υπογραφής κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις επανέφεραν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ, με παρέμβαση που έκαναν στα γραφεία της ΠΝΟ.

Τα σωματεία οργάνωσαν χτες σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις και το σχεδιασμό της παρέμβασής τους. Στη συζήτηση τέθηκαν τα ζητήματα των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της ανεργίας, των συνθηκών εργασίας και της αντιλαϊκής φοροεπιδρομής. Αμέσως μετά, προχώρησαν σε παρέμβαση στα γραφεία της ΠΝΟ, απαιτώντας από τον γγ Γ. Χαλά να συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή και να συνεδριάσει πριν την προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις ΣΣΕ.

Τα σωματεία και οι ναυτεργάτες που συμμετείχαν στην παρέμβαση επανέλαβαν την πρότασή τους για απάντηση στην επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού μαζί με τους εφοπλιστές «ετοιμάζονται για άλλη μια χρονιά να συμφωνήσουν για ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις», τη στιγμή που η μείωση των μισθών από το 2010 μέχρι σήμερα ξεπερνά το 40% και η αντίστοιχη μείωση συντάξεων το 50%. «Να μην τολμήσουν την Πέμπτη 5 Ιούλη στις διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΕΝ να υπονομεύσουν τα οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών με ΣΣΕ - παρωδία και να χαιρετήσουν για θερινές διακοπές», ξεκαθαρίζουν τα σωματεία.

Καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, τους συνταξιούχους, σε επαγρύπνηση, να δυναμώσει ο αγώνας για την υπογραφή και εφαρμογή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, αποκλειστική δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Απευθύνουν επίσης κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα γίνει τις μέρες της «αναπτυξιακής» φιέστας της κυβέρνησης στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ