Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο σ. Μαργαρίτης (Τάκης) Οικονόμου

«Εφυγε» το Σάββατο απ' τη ζωή ο σ. Μαργαρίτης (Τάκης) Οικονόμου και η κηδεία του έγινε την Κυριακή το πρωί από τον Αγιο Αθανάσιο, στον Πλάτανο Αλμυρού.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατό του: «Το ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον παλαίμαχο κομμουνιστή και μαχητή του ΔΣΕ σ. Μαργαρίτη (Τάκη) Οικονόμου, που "έφυγε" σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) από τη ζωή.

Ο σ. Τάκης Οικονόμου γεννήθηκε το 1930 στον Πλάτανο Αλμυρού Βόλου, γιος αγροτικής οικογένειας. Από πολύ νέος, στα 17 του χρόνια, εντάχθηκε στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με το ψευδώνυμο Τόμσον και κατά τη συμμετοχή του στις μάχες του ΔΣΕ τραυματίστηκε τρεις φορές, με τον τελευταίο και σοβαρότερο τραυματισμό του στην κορυφαία μάχη του Γράμμου. Κατά την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, ο σ. Τάκης Οικονόμου οργανώθηκε, το 1947, στο ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με μαχητική αυταπάρνηση και αφοσίωση έως το τέλος της ζωής του, τιμώντας τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του Κόμματος.

Για την αγωνιστική του ιδεολογία και δράση ο σ. Τ. Οικονόμου οδηγήθηκε, μετά από την υποχώρηση του ΔΣΕ, στην πολιτική προσφυγιά, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Ρουμανίας, όπου έζησε για 30 χρόνια, μέχρι τον επαναπατρισμό του, το 1983. Εκτοτε συνέδραμε με συνέπεια όλες τις πολιτικές μάχες του Κόμματος, ενώ ακόμα εργάστηκε για πολλά χρόνια στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ