Σάββατο 14 Ιούλη 2018 - Κυριακή 15 Ιούλη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε διαρκή αναμέτρηση με την υποβάθμιση της ζωής τους οι Ικαριώτες

Από τη συνάντηση με φορείς της Ικαρίας
Από τη συνάντηση με φορείς της Ικαρίας
Την Πέμπτη στην Ικαρία ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Στέλιο Σταμούλο, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τους αντιδημάρχους και τον έπαρχο. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους από τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ΟΤΑ, Εργαζομένων στη ΔΕΗ και Συνταξιούχων και από τους Συλλόγους Δασκάλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΒΕ, Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, εκπαιδευτικών - συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Στη διάρκεια των συναντήσεων επισημάνθηκε ότι οι τραγικές ελλείψεις στην Υγεία απειλούν ευθέως ανθρώπινες ζωές, με τα παιδιά να είναι τα πρώτα θύματα, τα δύο τρίτα του πληθυσμού να μην έχουν καμία πρόσβαση σε Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, περιφερειακά ιατρεία να έχουν κλείσει, το νοσοκομείο να υπολειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις.

Επισημάνθηκε ακόμα η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του τομέα της καθαριότητας όπου υπηρετεί ένας και μόνο μόνιμος υπάλληλος, όπως επίσης και η πλήρης έλλειψη σε έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικής θωράκισης, πυροπροστασίας κ.λπ. Στη συζήτηση με κατοίκους και φορείς ξεχώρισε η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, που βάζει «φωτιά» στις τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως και η μεγάλη ανεργία που μαστίζει το νησί.

Από την άλλη, η αγωνιστική δημοτική αρχή δίνει μάχη για να προσφέρει και την παραμικρή ανάσα στους κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη πανελλαδικά, συγκρότησε «επιτροπή για την επανασύνδεση του ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα», η οποία δίνει ένα εφάπαξ ειδικό βοήθημα σε όσους το έχουν ανάγκη, ενώ κοντράρεται αποφασιστικά με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τη λογική της ανταποδοτικότητας, διεκδικώντας επαρκή χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ