Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Καταγγέλλει τη νέα κυβερνητική αλχημεία για την απόδοση των συντάξεων

Τις αλχημείες και τις απάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γύρω από τις συντάξεις, με τις οποίες κλιμακώνεται η επίθεση στους συνταξιούχους, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, με αφορμή διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Οπως επισημαίνει, «την ίδια στιγμή που σηκώνει (σ.σ. η κυβέρνηση) κουρνιαχτό για τη δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει τον νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσουν να εμφανίζουν πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση».

Και καταλήγει: «Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας τον μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς».

Κινητοποίηση αύριο στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ

Στο μεταξύ, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Αγίου Κωνσταντίνου 8), αύριο, Πέμπτη, στις 10 π.μ., προκειμένου «να διαμαρτυρηθεί και να πιέσει για την προώθηση και λύση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν χιλιάδες συνταξιούχους του Ταμείου».

Η Ενωση απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση και διεκδικεί: Επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα προ μνημονίων επίπεδα και άμεση έκδοση των συντάξεων χηρείας. Καμία διακοπή προσωρινής σύνταξης μέχρι την έκδοση της οριστικής. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ