Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στην «PDS»

Με το σύνθημα «Ιση αμοιβή για ίση εργασία» να κυριαρχεί, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «PD Services», έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν έγγραφη διαβεβαίωση από τον όμιλο ότι δεν θα χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό δικαίωμα εξαιτίας της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας «PDS», ενώ διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά και ένταξη στον Οργανισμό της τράπεζας με συγκροτημένα δικαιώματα.

Από τη συγκέντρωση, το κλαδικό Σωματείο και η προσωρινή διοίκηση του υπό σύσταση Σωματείου Εργαζομένων «PDS» απηύθυναν κοινό κάλεσμα προς τα 6 Σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, για κοινό αγώνα μπροστά και στη διεκδίκηση της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Επίσης, καλούν τα Σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα όλων των εργαζομένων για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, μείωση του εργάσιμου χρόνου και κατάργηση των υπερωριών.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων της «PDS» είναι στις 23 Ιούλη, με νέα στάση εργασίας (1 μ.μ. - 5 μ.μ.) και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη 1.30 μ.μ., όπου έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση.

Ζητούν ανάκληση των απολύσεων στη «Μέλλον»

Τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία «Μέλλον», στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία τις τελευταίες μέρες, με πρόσχημα άλλοτε τη μείωση αναθέσεων από τις τράπεζες και άλλοτε τη χαμηλή απόδοση, καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το οποίο «στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων και από κοινού με το επιχειρησιακό Σωματείο θα διεκδικήσει με παρέμβαση στην εργοδοσία και με κάθε άλλο μέσο να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έχουν γίνει».

Το κλαδικό Σωματείο τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία καλούνται να πληρώσουν με το χειρότερο τρόπο τα "προβλήματα" της εταιρείας. Παλιότερα με μειώσεις μισθών, ξανά με μαζικές απολύσεις, με κλείσιμο της εταιρείας στην περίοδο των capital control κ.ά. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική εργοδοτών, τραπεζιτών και μεγάλου κεφαλαίου που εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διασφαλίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους πατώντας πάνω στα λίγα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό θέλουν εργαζόμενους αναλώσιμους του ενός μήνα, αν γινόταν και της μιας μέρας, φθηνούς, των 500 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, χωρίς απαιτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ